26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η υποστήριξη για τα Windows 7 θα διακοπεί στις 14 Ιανουαρίου 2020!

1 min read
windows 72 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Προσοχή η υποστήριξη για τα Windows 7 θα διακοπεί στις 14 Ιανουαρίου 2020!


Η Microsoft δεσμεύτηκε να παρέχει 10 χρόνια υποστήριξης προϊόντων για τα Windows 7, όταν κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009. Μετά από αυτήν την περίοδο των 10 ετών, η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη για τα Windows 7, ώστε να εστιάσει στις επενδύσεις για την υποστήριξη νεότερων τεχνολογιών και εκπληκτικών νέων εμπειριών. Η συγκεκριμένη ημέρα λήξης υπηρεσίας για τα Windows 7 είναι η 14η Ιανουαρίου 2020. Μετά από αυτό, δεν θα διατίθενται πλέον για το προϊόν βοήθεια και ενημερώσεις λογισμικού από το Windows Update που συμβάλλουν στην προστασία του υπολογιστή σας. Η Microsoft συνιστά τη μεταφορά σε Windows 10 πριν από τον Ιανουάριο του 2020, για να μην χρειαστείτε υπηρεσία ή υποστήριξη που δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.

Τι σημαίνει η λήξη της υποστήριξης για εμένα;

Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί Windows 7 μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Επομένως, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows 10, το οποίο μπορεί να παρέχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας, ώστε να παραμείνετε πιο ασφαλείς τόσο εσείς όσο και τα δεδομένα σας. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για τα Windows 7. Οι σχετικές υπηρεσίες για τα Windows 7 θα αποσυρθούν επίσης με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια, όπως το Τάβλι στο Internet και η Ντάμα στο Internet, καθώς και ο Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος για το Windows Media Center, έχουν προγραμματιστεί να αποσυρθούν τον Ιανουάριο του 2020.

Τι θα πρέπει να κάνω;

Για τους περισσότερους χρήστες των Windows 7, η μεταφορά σε μια νέα συσκευή με Windows 10 θα είναι η προτεινόμενη λύση. Οι σημερινοί υπολογιστές είναι ταχύτεροι, ελαφριοί, αλλά ισχυροί και πιο ασφαλείς, ενώ κοστίζουν κατά μέσο όρο πολύ λιγότερο σε σχέση με την τιμή που ίσχυε οκτώ χρόνια πριν για έναν μέσο υπολογιστή. Ο Οδηγός μας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν νέο υπολογιστή σε λίγα εύκολα βήματα.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Windows 10; Ανατρέξτε στη σελίδα επισκόπησης για να μάθετε περισσότερα.

Μπορώ να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου σε Windows 10;

Για να επωφεληθείτε από τις τελευταίες δυνατότητες υλικού, σας συνιστούμε τη μεταφορά σε έναν νέο υπολογιστή με Windows 10. Εναλλακτικά, είναι δυνατή η αναβάθμιση συμβατών υπολογιστών Windows 7 με την αγορά και την εγκατάσταση μιας πλήρους έκδοσης του λογισμικού. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Συνήθεις ερωτήσεις για την αναβάθμιση σε Windows 10.

Πώς μπορώ να κάνω αναβάθμιση στα Windows 10 δωρεάν;

Η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10 λήγει στις 29 Ιουλίου 2016. Για να αποκτήσετε τα Windows 10, θα πρέπει είτε να αγοράσετε μια νέα συσκευή είτε, αν έχετε συμβατό υπολογιστή, να αγοράσετε μια πλήρη έκδοση του λογισμικού για να αναβαθμίσετε την τρέχουσα συσκευή σας. Σας συνιστούμε να μην εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε μια παλαιότερη συσκευή, καθώς ορισμένες συσκευές Windows 7 δεν είναι συμβατές με τα Windows 10 ή θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα περιορισμένης διαθεσιμότητας δυνατοτήτων.

Τι θα συμβεί αν συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα Windows 7;

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 μετά τη λήξη της υποστήριξης, ο υπολογιστής σας θα λειτουργεί μεν κανονικά, αλλά θα είναι πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφαλείας και ιούς. Ο υπολογιστής σας θα εκκινείται και θα λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν θα λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων ασφαλείας, από τη Microsoft.

Θα μπορούν τα Windows 7 να ενεργοποιηθούν μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020;

Τα Windows 7 θα μπορούν να εγκατασταθούν και να ενεργοποιηθούν μετά τη λήξη της υποστήριξης. Ωστόσο, θα είναι πιο ευάλωτα σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς εξαιτίας της έλλειψης ενημερώσεων ασφαλείας. Μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft συνιστά τη χρήση των Windows 10 αντί για τα Windows 7.

Θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται ο Internet Explorer στα Windows 7;

Η υποστήριξη για τον Internet Explorer σε μια συσκευή με Windows 7 θα διακοπεί στις 14 Ιανουαρίου 2020. Ως συστατικό των Windows, ο Internet Explorer ακολουθεί τον κύκλο ζωής υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows στο οποίο είναι εγκατεστημένος. Ανατρέξτε στο θέμα Συνήθεις ερωτήσεις κύκλου ζωής – Internet Explorer για περισσότερες πληροφορίες.

Θα συνεχίσει το Microsoft Security Essentials να προστατεύει τον υπολογιστή μου μετά τη λήξη της υποστήριξης;

Όχι, οι υπολογιστές με Windows 7 δεν θα προστατεύονται από το Microsoft Security Essentials (MSE) μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020. Αυτό το προϊόν είναι μοναδικό για τα Windows 7 και ακολουθεί τις ίδιες ημερομηνίες κύκλου ζωής για υποστήριξη. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το MSE.

Τι ισχύει αν χρησιμοποιώ τα Windows 7 Enterprise;

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος εργασίας, σας συστήνουμε να απευθυνθείτε πρώτα στο τμήμα IT της εταιρείας σας ή να ανατρέξετε στο θέμα Υποστήριξη ανάπτυξης Windows 10 για να μάθετε περισσότερα.

Τι ισχύει για τα Windows 7 Embedded;

Τα Windows για ενσωματωμένες συσκευές, όπως ATM ή αντλίες αερίου, έχουν ημερομηνίες κύκλου ζωής που διαφέρουν ορισμένες φορές από τις εκδόσεις των Windows που χρησιμοποιούνται σε συσκευές υπολογιστή.

Μπορώ να μετακινήσω τα υπάρχοντα προγράμματά μου σε έναν νέο υπολογιστή Windows 10;

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, σας συνιστούμε να προβείτε σε νέα εγκατάσταση των προγραμμάτων και των εφαρμογών σας στον καινούργιο υπολογιστή Windows 10. Το Microsoft Store διαθέτει ποικιλία εφαρμογών τρίτων παρόχων, τις οποίες μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε να εγκαταστήσετε. Στον υπολογιστή Windows 10, μπορείτε να ανοίξετε το Microsoft Store επιλέγοντας το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών ή κάνοντας αναζήτηση για το “Microsoft Store” στο πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών.

Αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα λογισμικού το οποίο δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στο Microsoft Store, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε την επίσημη τοποθεσία web της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατεβάσετε την έκδοση για τα Windows 10 από εκεί. Σε περιορισμένες περιπτώσεις, ορισμένα παλαιότερα προγράμματα λογισμικού ενδέχεται να μην έχουν ενημερωμένη έκδοση που να είναι συμβατή με τα Windows 10.

Πώς θα επηρεάσει η λήξη της υποστήριξης για τα Windows 7 τις εφαρμογές Microsoft Office που έχω;

Η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο θέμα Λήξη υποστήριξης για τα Windows 7 και Office. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα Windows 7 δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, αφήνοντας τη συσκευή σας ευάλωτη σε απειλές ασφαλείας. Ως εκ τούτου, αν χρησιμοποιείτε το Microsoft Office σε υπολογιστή Windows 7, σας συνιστούμε να μετακινηθείτε σε έναν νέο υπολογιστή Windows 10.

Ειδοποιήσεις


Όπως εξηγήσαμε στη δημοσίευση ιστολογίου μας στις 12 Μαρτίου 2019, η Microsoft θα παράσχει πολλές ειδοποιήσεις υπενθύμισης μέχρι το τέλος του 2019 με προτεινόμενες ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν πριν από τη λήξη της υποστήριξης για τα Windows 7. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λήξη υποστήριξης για τα Windows 7, μπορείτε να επισκεφτείτε την τοποθεσία www.microsoft.com/windows7

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα