24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google ενσωματώνει τη δυνατότητα ελέγχου κωδικού πρόσβασης στο Chrome – διαβάστε πως

1 min read
password security hed | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι όταν εγγράφεστε σε μια υπηρεσία, θα πρέπει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας να υπάρχει η σκέψη ότι κάποια στιγμή αυτή η υπηρεσία και ο φορέας που σας την παρέχει, ενδέχεται να παραβιαστεί από επίδοξους χάκερς.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείπετε τα βασικά ώστε να έχετε ασφαλείς κωδικούς και να είστε όσο το δυνατόν προστατευμένοι.

Οι επαναχρησιμοποιούμενοι και οι κοινόχρηστοι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που εκμεταλλεύονται οι κυβερνοεγκληματίες και αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών. Μην τρελαθούμε κωδικοί του τύπου (“123456”, “anyone”) είναι πλέον αστείο να υπάρχουν.

Επομένως καταλαβαίνετε γιατί η Google σας κάνει τη ζωή εύκολη, τώρα μπορούμε να γελάσουμε όλοι μαζί :))), ώστε να μπορείτε να ελέγξετε αν οι κωδικοί πρόσβασης σας έχουν παραβιαστεί.

Τώρα ψήνεται η επέκταση του Password Checkup στον Chrome, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, με δυνατότητα απευθείας ελέγχου στα στοιχεία λογαριασμών των χρηστών της Google στη διεύθυνση passwords.google.com.

Δυστυχώς, αν δεν χρησιμοποιήσετε τη λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της Google, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο του Chrome. Η Google το γνωρίζει καλύτερα και γι ‘αυτό εργάζεται από τον Ιούλιο πάνω σε αυτήν την επέκταση.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης σας είναι Mozilla Firefox, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το  Firefox Monitor.

Το τελευταίο μέτρο ασφάλειας της Google είναι ένα εργαλείο πρότασης κωδικού πρόσβασης που εισήγαγε τον Ιούνιο για τη δημιουργία ισχυρών και μοναδικών φρασεογραφιών στο Chrome.

πηγή

George S. Metallidis

techlog.gr – νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα