20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft έδωσε άδεια για εξαγωγή λογισμικού στην Huawei για άλλη μια φορά

1 min read
jbareham 180524 2590 0124 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γνωστό τοις πάσι η σχετική απαγόρευση που ισχύει εδώ και μήνες από τις ΗΠΑ σχετικά με την πώληση αγαθών και υπηρεσιών σε κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας.


Έτσι λοιπόν και ο γίγαντας του λογισμικού Microsoft μπήκε κι αυτή με τη σειρά της στη λίστα των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας, οι οποίες αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με την εκτελεστική εντολή του Προέδρου Trump.

ΔΕΣ ΕΔΩ

“Στις 20 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ενέκρινε την αίτηση της Microsoft για άδεια εξαγωγής λογισμικού μαζικής αγοράς στην Huawei”, λέει ένας εκπρόσωπος της Microsoft σε δήλωση προς το Bloomberg . “Εκτιμούμε τη σχετική απόφαση του τμήματος του υπουργείου, ως απάντηση στο αίτημά μας.” αναφέρει η Microsoft.

Δεν είναι άμεσα σαφές ποια είναι η “μαζική αγορά”, αλλά η Microsoft πωλεί άδειες Windows και Office στην Huawei. Είναι πιθανό η Microsoft τουλάχιστον να μπορεί να πουλήσει ξανά τις άδειες Windows στην Huawei, κάτι που θα βοηθήσει με τις λύσεις διακομιστών της Huawei και τους φορητούς υπολογιστές που λειτουργούν με Windows.

Η Microsoft είναι μέρος μιας σειράς αμερικανικών εταιρειών που αρχίζουν να παίρνουν άδειες για πώληση και παράδοση αγαθών και υπηρεσιών στην Huawei για άλλη μια φορά.

jbareham 180524 2590 0079 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας Φωτογραφία από τον James Bareham / The Verge

Η Huawei αναγκάστηκε να αναβάλει την κυκλοφορία ενός νέου φορητού υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί στην CES Asia νωρίτερα αυτό το έτος καθώς επίσης, η Microsoft σταμάτησε να πωλεί το laptop Mateube X Pro της Huawei στα καταστήματά της.

Το πιο σημαντικό για τη Microsoft, είναι η δυνατότητα πώλησης των αδειών και είναι και το κλειδί για την συνεργασία της εταιρείας με την Huawei όσον αφορά το Azure.

Η Microsoft και η Huawei λειτουργούν και μια λύση υβριδικού cloud συστήματος για το Azure της Microsoft, χρησιμοποιώντας τους διακομιστές της Huawei που έχουν πιστοποιηθεί από την Microsoft.

Το έργο της Huawei σχετικά με το Azure και τους φορητούς υπολογιστές θα μπορούσε ωστόσο να εξακολουθεί να περιπλέκεται από τυχόν απαγορεύσεις που επηρεάζουν εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες όπως η Intel.

Αυτή η νέα άδεια εξαγωγής πάντως διευκολύνει αυτά τα ζητήματα και είναι πιθανό να δούμε περισσότερους φορητούς υπολογιστές Huawei με εγκατεστημένα τα Windows.

theverge

Δείτε επίσης

Πώς θα μπορούσε η Huawei να κυκλοφορήσει ένα P40 Pro στις αρχές του 2020; Εδώ είναι μερικές θεωρίες.

Η Huawei θέλει να δώσει άδειες χρήσης της τεχνολογίας 5G της σε Αμερικανικές εταιρείες

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα