19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei θέλει να δώσει άδειες χρήσης της τεχνολογίας 5G της σε Αμερικανικές εταιρείες

1 min read
huawei.jpg.680522404d18bb873c892d5379e51ed61 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όπως είναι γνωστό, η Huawei απαγορεύεται να πουλήσει την τεχνολογία 5G της σε Αμερικάνικες εταιρείας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Κινέζικη εταιρεία δεν ψάχνει να βρει τρόπους να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.


Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Huawei, Vincent Pang, δήλωσε στο Reuter’s ότι η Huawei βρίσκεται στα πρώτα στάδια των συζητήσεων με Αμερικάνικες εταιρείΕς για την υπογραφή συμβάσεων αδειοδότησης της τεχνολογίας 5G της. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες οπότε και βρίσκονται στα αρχικά στάδια, αλλά ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες όσο και σε «one-time» συμφωνίες αδειοδότησης. Ο Vincent Pang δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει αν η εταιρεία του θα καταφέρει να υπογράψει κάποια συμφωνία πάντως αν και επισήμανε ότι οποιαδήποτε συμφωνία «one-time licencing» θα είναι πολύ ακριβή στη συντήρηση και στην ανάπτυξη της.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Ren Zhengfei είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν πιθανότητες για τέτοιες συμφωνίες από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τότε αν κάποιος θα έδειχνε ενδιαφέρον σε κάτι τέτοιο. Αυτό πάντως δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Η Huawei εξακολουθεί να βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, και επομένως απαγορεύεται να έχει οποιεσδήποτε συναλλαγές με Αμερικάνικες εταιρείες χωρίς ρητή άδεια. Μία συμφωνία αδειοδότησης ή μεταφοράς τεχνολογίας θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση των περιορισμών, ακόμα και αν δεν φυσικά αγαθά δεν άλλαξαν χέρια. Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ υποπτεύονται ότι η Huawei ενδέχεται να ενσωματώσει λογισμικό παρακολούθησης στον εξοπλισμό της, και ενδεχομένως μάλιστα να μην έχει και πολύ σημασία σε ποιον θα ανήκει ο συγκεκριμένος εξοπλισμός (αν για παράδειγμα ανήκει σε κάποια Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών).

Πάντως, δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο αρκετές Αμερικανικές εταιρείες μπορεί να βλέπουν θετικά την ιδέα του «one-time licencing». Η σημερινή αγορά 5G, κυριαρχείται από τις Ericsson και Nokia, οπότε μία τέτοια συμφωνία με την Huawei θα επιτρέψει στις Αμερικανικές εταιρείες να κάνουν το άλμα στην εποχή 5G και να τις ανταγωνιστούν, έστω και αν τεχνικά «δανείζονται» την τεχνολογία από την Huawei.

Πηγή: insomnia.gr

Δείτε επίσης

Η Γερμανία θα επιτρέψει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G της χώρας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα