19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η επισκευή οθόνης του Huawei Mate X 5G κοστίζει όσο το μισό τηλέφωνο

1 min read
P2230753 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι οθόνες των Smartphone είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα και τα πιο σημαντικά εξωτερικά συστατικά των κινητών μας συσκευών, πόσες φορές δεν είδαμε να γίνεται τόσος ντόρος για τις οθόνες, όχι για το σχεδιασμό τους, όχι για την κατασκευή αλλά και την επισκευή τους.


Είναι γεγονός ότι οι επισκευές οθόνης τηλεφώνου έχουν γίνει πιο δαπανηρές και πιο δύσκολες χρόνο με το χρόνο, και μιλάμε μόνο για τις “κανονικές” στερεές οθόνες. Τι γίνεται με οθόνες που μπορούν να λυγίσουν και να διπλώσουν; Στην περίπτωση του Huawei Mate X 5G, είναι σαν να αγοράζετε ήδη ένα iPhone 11 Pro!

Μια αντικατάσταση οθόνης σε ένα iPhone 11 κοστίζει περίπου $ 199 ενώ σε ένα iPhone 11 Pro Max κοντά στα $ 329. Σε ένα Samsung Galaxy Note 10+, από την άλλη πλευρά, η αλλαγή οθόνης του θα σας κοστίσει $ 279.

Τα αναδιπλούμενα όμως τηλέφωνα, όπως το Galaxy Fold, το Mate X 5G και το επερχόμενο νέο Motorola Razr, χρησιμοποιούν εντελώς νέα τεχνολογία και υλικά για να κάνουν την κανονική άκαμπτη οθόνη πιο ευέλικτη. Φυσικά, κοστίζουν περισσότερο και είναι και πιο εύθραυστα.

Η Samsung δίνει μια δωρεάν επισκευή αν συμβεί κάτι και σπάσει η οθόνη μέσα σε ένα χρόνο, αλλά, εκτός εγγύησης, η επισκευή της θα σας κοστίσει $ 599.

Όσον αφορά το Huawei Mate X 5G, έχει αναφερθεί πρόσφατα ότι οι επισκευές οθόνης θα κοστίζουν περίπου 7.080 RMB. Αυτό είναι περίπου 1.000 δολάρια το οποίο, δεδομένης της τιμής του κοντά στα 2.400 δολάρια, είναι σχεδόν το μισό της αρχικής του τιμής. Αν το αντιπαραθέσετε με το κόστος αντικατάστασης οθόνης της Motorola Razr θα καταλάβετε ότι η Huawei δεν μας τα λέει καλά.

Ωστόσο αυτό το υψηλό κόστος μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη ευέλικτη οθόνη του Mate X 5G, αλλά η τιμή επισκευής μιας οθόνης από μόνη της είναι αρκετή για να αποτρέψει κάποιον να προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου τηλεφώνου (το Mate X 5G είναι πραγματικά ακριβότερο από το Galaxy Fold) και δεδομένου του σχεδιασμού προς τα έξω η οθόνη είναι πιο επιρρεπής σε ατυχήματα, αν και δεν έχουμε δει ακόμη μια λεπτομερέστερη ανασκόπηση της αντοχής του Huawei Mate X 5G.

slashgear

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα