26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

HarmonyOS της Huawei “Το λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος”.

1 min read
9sjoum0c huawei logo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο διευθυντής παγκόσμιων προϊόντων της Huawei, Peter Gauden, περιέγραψε το νέο HarmonyOS της εταιρείας ως “λειτουργικό σύστημα για το μέλλον”. Αυτό το μέλλον θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από ό, τι πιστεύουμε, καθώς ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η HarmonyOS θα κυκλοφορήσει σύντομα σε έξυπνες συσκευές και φορητούς υπολογιστές που πωλούνται εκτός Κίνας.

Ο διευθυντής της Huawei μίλησε σε μια επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων από την Digital Trends, σε μια ενημέρωση για το νέο λογισμικό στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Gauden συζήτησε τις δυνατότητες του HarmonyOS και πώς θα διαμορφώσει το μέλλον των προϊόντων της εταιρείας. Αυτό, αποδίδεται κυρίως στο δυναμικό του HarmonyOS που συνδέει τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, όπως οι τηλεοράσεις, τα προϊόντα γυμναστικής, τα έξυπνα ηχεία και το smartphone.

Ενώ η εταιρεία δεν είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα για τα smartphones της, ο Gauden υπαινίχθηκε ότι τα πρώτα προϊόντα με HarmonyOS εγκατεστημένα έξω από την Κίνα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν smartwatch και φορητούς υπολογιστές. Η Huawei έχει ήδη το δικό της smartwatch λειτουργικό σύστημα, που ονομάζεται LiteOS, και τα στοιχεία της έχουν απορροφηθεί από τον micro-kernel του HarmonyOS. Έτσι, ο διάδοχος του Watch GT μπορεί να έρθει με HarmonyOS. Ωστόσο, δεν φαίνεται εφικτό ότι η εταιρεία θα αποκόψει το λειτουργικό σύστημα των Windows για το δικό της OS, αλλά ο Huawei exec λέει ότι θα το κάνει σύντομα.

Το λειτουργικό HarmonyOS προωθείται ως “ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα που καλύπτει τα πάντα και συνεργάζεται με όλους τους τύπους προϊόντων”. Είναι σχεδιασμένο να επικοινωνεί ανοιχτά ανεξάρτητα από τη συσκευή και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα microkernel, η Huawei λέει ότι το HarmonyOS είναι ασφαλές και κυρίως το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT).

Επιπλέον, με τον μεταγλωττιστή αρχείου Huawei, οι γλώσσες προγραμματισμού μπορούν να μεταφραστούν, έτσι ώστε οι εφαρμογές να λειτουργούν με το HarmonyOS και αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές Android, απλουστεύοντας την ενθυλάκωση για τρίτους προγραμματιστές. Είναι ακόμα έξυπνα προσαρμοστικό και θα εμφανίζεται σωστά σε διάφορα μεγέθη οθόνης, όπως προσαρμοστικές ιστοσελίδες για κινητά, ώστε να λειτουργεί στο αυτοκίνητό σας και στην τηλεόρασή σας χωρίς να σας δυσκολεύει.

Οι λεπτομέρειες που παρουσιάζονται φαίνονται πολλά υποσχόμενες, αλλά αναμένουμε να μάθουμε το πραγματικό δυναμικό του HarmonyOS, όταν το εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ τεθεί σε πλήρη ισχύ.

gizmochina.com

George S. Metalldiis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

Δείτε επίσης

Πώς θα μπορούσε η Huawei να κυκλοφορήσει ένα P40 Pro στις αρχές του 2020; Εδώ είναι μερικές θεωρίες.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα