20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google λέει ότι το Huawei Mate 30 δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με το Android ή τις εφαρμογές του.

1 min read
huawei mate 20 pro camera1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με μια αναφορά σήμερα, το επόμενο smartphone της Huawei πρόκειται να κυκλοφορήσει χωρίς κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά. Προφανώς, η Google επιβεβαίωσε ότι το Huawei Mate 30 δεν μπορεί να πωληθεί με μια πιστοποιημένη έκδοση Android ή τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google.

Το Reuters αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με την απαγόρευση που ισχύει της Huawei στις ΗΠΑ, τυχόν πρόσφατα απελευθερωμένα προϊόντα από την εταιρεία δεν μπορούν να πωληθούν με μια άδεια χρήσης του Android ή των διαφόρων εφαρμογών και υπηρεσιών της Google. Συγκεκριμένα, αυτό αφορά τα επερχόμενα smartphones Mate 30 της Huawei.

Παραδόξως, οι εκπρόσωποι της Huawei δηλώνουν στο Reuters ότι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν νέα “smartphones υψηλής τεχνολογίας”, γνωστά και ως σειρά Mate 30, χωρίς τη βοήθεια της Google. Η εκτόξευση, η οποία προφανώς προγραμματίζεται για τις 18 Σεπτεμβρίου, θα σηματοδοτήσει την πρώτη σημαντική κυκλοφορία της Huawei μετά την έναρξη της απαγόρευσης. Το Honor 20 Pro, το οποίο πρόσφατα είδαμε, κυκλοφόρησε μετά την απαγόρευση, αλλά είχε ήδη πιστοποιηθεί από την Google.

Μια παράταση που χορηγήθηκε στην Huawei από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα επιτρέπει στην εταιρεία να ασχολείται με προϊόντα που κυκλοφορούν  όμως ήδη στην αγορά, αλλά νέα προϊόντα όπως το Mate 30 δεν περιλαμβάνονται σε αυτό. Εταιρείες όπως η Google υποχρεούνται να αποκτήσουν άδεια από τις ΗΠΑ προκειμένου να μπορούν να συνεργαστούν με την Huawei και παρά τις 130 εταιρείες που τη ζητούν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει χορηγήσει καμία. Δεν είναι γνωστό αν η Google ζήτησε άδεια.

Η Huawei ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android στα smartphones της, αλλά αν δεν αρθεί η απαγόρευση, τότε θα αναγκαστεί στο δικό της λειτουργικό HarmonyOS. Στην ίδια συζήτηση, η Huawei επιβεβαίωσε ότι το Mate 30 θα χρησιμοποιεί το Android, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία νέα φαίνεται ότι οι υπηρεσίες της Google δεν θα είναι διαθέσιμες. Όταν αποκάλυψε το HarmonyOS, η Huawei επιβεβαίωσε επίσης ότι η σειρά Mate 30 δεν είχε πιστοποιηθεί από την Google.

Ειδικότερα, το Reuters αναφέρει ότι οι πηγές του δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ημερομηνία έναρξης της σειράς Mate 30. Είναι πιθανό η Huawei να καθυστερήσει την κυκλοφορία του τηλεφώνου με την ελπίδα ότι η απαγόρευση θα αρθεί, αλλά λεπτομέρειες σχετικά με την όλη υπόθεση εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό ασαφείς.

9to5google.com

George S. Metallidis

techlog.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα