19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Chrome για Android 64-bit, σημαντική μετάβαση με καλύτερες επιδόσεις

1 min read
Chrome shutterstock website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η πρώτη έκδοση Android που υποστήριζε την αρχιτεκτονική 64-bit ήταν το Android 5.0 Lollipop, και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014.

Σήμερα πλέον σχεδόν σχεδόν όλες οι συσκευές Android είναι σε θέση να εκτελούν λογισμικό 64-bit ωστόσο, το Google Chrome δεν έκανε ποτέ το άλμα και κόλλησε θα λέγαμε στην 32-bit έκδοση καθιστώντας το αργό και πολλές φορές σε περιττές υποβαθμίσεις ασφάλειας και απόδοσης.

Τώρα όμως αυτό αλλά ζει καθώς ξεκινώντας από το Chrome 85, τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android 10 και νεότερες εκδόσεις θα λάβουν αυτόματα μια νέα έκδοση 64-bit του δημοφιλούς browser.

Πάνω: Chrome 83 και 84 σε 32-bit. Κάτω: Chrome 85 και 86 σε 64-bit.

Αξιοσημείωτο είναι όπως σας είπαμε και στον τίτλο ότι η 64 bit έκδοση του Chrome στο πρόγραμμα αναφοράς Octane 2.0, είχε σταθερά καλύτερα αποτελέσματα από την έκδοση 32-bit.

Δείτε παρακάτω για να καταλάβετε τι εννοούμε

Ποιες συσκευές όμως έχουν την 64-bit του έκδοση του Chrome.

Από ότι φαίνεται τα τηλέφωνα Samsung και OnePlus ενδέχεται να είναι τα πρώτα ενώ δεν αποκλείεται για τα Pixel 4 XL.

Ας ελπίσουμε ότι η Google θα επεκτείνει την υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις Android έτσι ώστε να να εναρμονιστούν όλες οι εκδόσεις Android μεταξύ τους και να ενημερωθούν όλα τα προγράμματα σε 64-bit σε υποστηριζόμενες συσκευές έως την 1η Αυγούστου 2021.

Στο αντίπερα όχθη η Apple έχει κάνει καλύτερη δουλειά αφού με το iOS έχει ήδη μειώσει την υποστήριξη για εφαρμογές 32-bit το 2017 και φαίνεται να έχει καλύτερο έλεγχο στη διανομή του λογισμικού.

Μπορείτε να λάβετε τα Chrome Dev και Chrome Canary από το Play Store ή παραπάνω από το APK Mirror ( Chrome Dev , Chrome Canary ).Ενημέρωση : 2020/07/03 8:53 π.μ. PDT από τον Manuel Vonau

Προγραμματιστής Chrome

Κατεβάστε Κωδικός QR Προγραμματιστής Chrome Προγραμματιστής: Google LLC Τιμή: Δωρεάν

Chrome Canary (ασταθές)

Κατεβάστε Κωδικός QR Chrome Canary (ασταθές) Προγραμματιστής: Google LLC Τιμή: Δωρεάν

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα