20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Gmail αποκλείει καθημερινά 100 εκατομμύρια μηνύματα spam με την τεχνολογία AI

1 min read
Η Google έχει επιστρατεύσει στον εσωτερικό της μηχανισμό εκμάθησης ΑΙ, το TensorFlow ...
acastro 180424 1777 gmail 0001 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google έχει επιστρατεύσει στον εσωτερικό της μηχανισμό εκμάθησης ΑΙ, το TensorFlow (Το TensorFlow ™ είναι μια βιβλιοθήκη λογισμικού ανοιχτού κώδικα για αριθμητικούς υπολογισμούς υψηλής απόδοσης. Η ευέλικτη αρχιτεκτονική της επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη υπολογισμών σε διάφορες πλατφόρμες (CPUs, GPUs, TPUs) από επιτραπέζιους υπολογιστές έως συστοιχίες εξυπηρετητών σε κινητές και τελευταίας γενιάς συσκευές. Αρχικά αναπτύχθηκε από ερευνητές και μηχανικούς της ομάδας Google Brain στο πλαίσιο της τεχνολογίας AI της Google και διαθέτει ισχυρή υποστήριξη για μηχανική πλήρη εκμάθηση. Ο ευέλικτος πυρήνας αριθμητικών υπολογισμών χρησιμοποιείται σε πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς.) , για να βοηθήσει στην εκπαίδευση πρόσθετων φίλτρων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τους χρήστες του Gmail. Με τα νέα φίλτρα που υπάρχουν από τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Gmail αποκλείει καθημερινά ολοένα και περισσότερα spam μηνύματα.

Αν κάτσεις και το σκεφτείς στο 1 εκατομμυρίο συνδρομητών του Gmail, αυτό δεν είναι και κάτι σπουδαίο όμως λειτουργεί ως ένα επιπλέον τείχος προστασίας και αποκλείει θα λέγαμε ένα μήνυμα spam για κάθε 10 χρήστες, όπως η Google επισημαίνει και ότι το Gmail ήδη αποκλείει το 99,9%  των spams.

” Το να εξαλείψεις τελείως τα spam είναι κομματάκι δύσκολο. “

“Στην κλίμακα στην οποία λειτουργούμε, άλλα 100 εκατομμύρια είναι ένα μεγάλο κέρδος”, λέει ο Neil Kumaran, διευθυντής προϊόντων της τεχνολογίας Counter Abuse στην Google. “Το να καταφέρεις να  αποκλείσεις και το τελευταίο spam είναι πολύ πολύ δύσκολο, [αλλά] το TensorFlow ήταν το κερασάσκι στην τούρτα θα λέγαμε το οποίο θα βοηθήσει ώστε να κλείσει αυτό το κενό.”

Το Gmail χρησιμοποιεί το AI επιπλέον των φίλτρων που βασίζονται σε κανόνες για χρόνια. Ενώ τα φίλτρα που βασίζονται σε κανόνες μπορούν να εμποδίσουν το πιο προφανές spam, η μηχανική εκμάθηση αναζητά νέα μοτίβα που ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι αξιόπιστο. Οι αλγόριθμοι εκπαιδεύονται με τέτοιον τρόπο ώστε να ελέγχουν έναν τεράστιο αριθμό μηνυμάτων ξεκινώντας από τη μορφοποίηση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι την ώρα που αποστέλλεται. Το TensorFlow, λέει ο Kumaran, διευκολύνει τη διαχείριση όλων αυτών των δεδομένων, ενώ η ανοιχτή φύση του πλαισίου σημαίνει ότι μπορεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται διαρκώς με νέες έρευνες από την κοινότητα .

Το TensorFlow εγκαινιάστηκε από την Google το 2015 και έχει γίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της εταιρείας. Είναι ένα δωρεάν μηχανικό πλαίσιο εκμάθησης που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εργαλεία AI για ένα τεράστιο φάσμα εργασιών. Ευέλικτο και αξιόλογο ικανό να κλιμακώνεται διαρκώς και, φυσικά, λειτουργεί άψογα με όλες τις άλλες υπηρεσίες της Google, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αγοράζουν υπολογιστική ισχύ και αλγόριθμους  από την Google.

Το Google λέει ότι η ενσωμάτωση του TensorFlow στο Gmail θα του επιτρέψει επίσης να προσαρμόσει καλύτερα τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αυτή η διαδικασία διεξάγεται εδώ και χρόνια, λέει ο Kumaran, με το Gmail να προσπαθεί να ψυχολογήσει θα λέγαμε τους χρήστες για να μπορέσει να καταλάβει πως αξιολογούν εκείνοι το ανεπιθύμητο μήνυμα, τώρα το TensorFlow θα βοηθήσει την κατάσταση «και ίσως μια μέρα να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει το σκεπτικό των χρηστών για το τι είναι γι αυτούς ένα spam εκτός από τα ήδη κοινά φίλτρα παρέχοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα».

“Δεν υπάρχει κανένας ορισμός του spam εκεί έξω”, προσθέτει η Google. Αλλά το AI θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ορίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα ποιο μήνυμα είναι για εσάς ανεπιθύμητο.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα