Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε data center στο Ηνωμένο Βασίλειο

1 min read
google | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή ενός data center λίγο έξω από το Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, στην τελευταία της επένδυση στη Βρετανία, καθώς ολοένα αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου στην περιοχή.

Το κέντρο δεδομένων, το οποίο θα βρίσκεται σε μια έκταση 33 στρεμμάτων (13 εκταρίων) που αγοράστηκε από την Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 15 μίλια βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Alphabet, η οποία ανήκει στην Alphabet εταιρεία.

Η επένδυση ακολουθεί την αγορά από την Google ενός κτιρίου γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2022, κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, και ενός άλλου χώρου στο κοντινό Κινγκς Κρος, όπου κατασκευάζει ένα νέο γραφείο και όπου εδρεύει επίσης η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind.

Όπως ανέφερε η ανέφερε στην ανακοίνωση η Ruth Porat, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Alphabet. “Αυτό το νέο κέντρο δεδομένων θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και θα προσφέρει κρίσιμη υπολογιστική χωρητικότητα σε επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό και τεχνικό τομέα”,

Η Google, η οποία απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα στη Βρετανία, δήλωσε επίσης ότι η απορριπτόμενη θερμότητα που παράγεται από το κέντρο δεδομένων θα αποτελέσει ευκαιρία για εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να ωφελήσει την τοπική κοινωνία.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα