29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Bitcoin σκαρφαλώνει πάνω από τα $45.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022

1 min read
bitcoin | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Bitcoin ξεκίνησε την νέα χρονιά δυναμικά, αφού η τιμή του εκτοξεύτηκε πάνω από τα $45.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022. Η άνοδος οφείλεται στην αισιοδοξία ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα εγκρίνει σύντομα ένα spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), το οποίο θα ανοίξει την αγορά του bitcoin σε εκατομμύρια περισσότερους επενδυτές.

Η τιμή του Bitcoin έφτασε σε υψηλό 21 μηνών στα $45.532 την Τρίτη, πριν υποχωρήσει ελαφρώς για να διαπραγματευτεί στα $45.318 κατά την ώρα της σύνταξης. Ακόμα και με αυτή την διόρθωση, το Bitcoin είναι πάνω από 156% από την αρχή του έτους, καθιστώντας το την καλύτερη απόδοση του από το 2020.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από την άποψη της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ξεκίνησε επίσης την χρονιά δυναμικά, ανεβαίνοντας 1,45% στα $2.386. Το Ether έχει εκτιναχθεί 91% το 2023, ξεπερνώντας το Bitcoin.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών του Bitcoin και του Ether οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Αισιοδοξία γύρω από την έγκριση του ETF: Η SEC εξετάζει αιτήσεις για την έναρξη λειτουργίας spot bitcoin ETFs εδώ και αρκετά χρόνια και υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες ότι η ρυθμιστική αρχή μπορεί επιτέλους να δώσει το πράσινο φως φέτος. Μια έγκριση θα ανοίξει την αγορά του Bitcoin σε πολύ ευρύτερο κοινό, ενδεχομένως αυξάνοντας τις τιμές.
  • Αύξηση των στοιχημάτων για μειώσεις επιτοκίων: Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια το 2023, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει την προθυμία για ρίσκο και να υποστηρίξει τις κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin συχνά θεωρείται ως μέσο άμυνας κατά του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.
  • Επαναφορά από αποτυχίες επιχειρήσεων κρυπτογράφησης: Η αγορά κρυπτογράφησης συγκλονίστηκε από αρκετές γνωστές αποτυχίες το 2022, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης της FTX. Ωστόσο, η αγορά έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης τους τελευταίους μήνες και οι επενδυτές γίνονται και πάλι επιθετικοί.

Συνολικά, η προοπτική για το Bitcoin και άλλες κρυπτονομίσματα το 2023 είναι θετική. Η πιθανή έγκριση spot ETFs, η προσδοκία μειώσεων επιτοκίων και η ανάκαμψη από αποτυχίες επιχειρήσεων κρυπτογράφησης θα μπορούσαν όλες να υποστηρίξουν τις τιμές αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η SEC θα μπορούσε να απορρίψει αιτήσεις για την έναρξη λειτουργίας spot ETFs και υπάρχει πάντα η πιθανότητα μιας μεγάλης διόρθωσης της αγοράς. Οι επενδυτές θα πρέπει να επιδείξουν σύνεση και να επενδύσουν μόνο όσα μπορούν να διαθέσουν να χάσουν.

Παρά τους κινδύνους, το τρέχον περιβάλλον φαίνεται να ευνοεί περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά κρυπτογράφησης. Το Bitcoin και το Ether είναι καλά προετοιμασμένα να συνεχίσουν την ισχυρή τους απόδοση στο έτος που ακολουθεί.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα