Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κινεζικά εργοστάσια αποσυναρμολογούν χιλιάδες GPU NVIDIA GeForce RTX 4090 “Gaming” και τις μετατρέπουν σε “AI” επεξεργαστές

1 min read
Chinese Factories Dismantling Thousands of NVIDIA GeForce RTX 4090 Gaming GPUs Turning Them Into AI Solutions Main scaled1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι GPU της NVIDIA GeForce RTX 4090 “Gaming” μετατρέπονται σε προϊόντα “AI” κατά χιλιάδες για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα.

Η Κίνα επλήγη πρόσφατα από σημαντικούς περιορισμούς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσον αφορά υλικό τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, αρκετοί προμηθευτές GPU όπως η NVIDIA, η AMD και η Intel έχουν πλέον αποκλειστεί από την πώληση συγκεκριμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Η απαγόρευση των GPU της NVIDIA ήταν η χειρότερη, καθώς οι κάρτες Geforce RTX 4090 με επίκεντρο ακόμη τον καταναλωτή αναγκάστηκαν να βγουν από την ηπειρωτική Κίνα λόγω των υψηλών υπολογιστικών δυνατοτήτων τους.

Πριν από την απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγες ημέρες, η NVIDIA αναφέρθηκε ότι είχε δώσει προτεραιότητα σε ένα μεγάλο κομμάτι AD102 GPU και καρτών γραφικών GeForce RTX 4090 από τους συνεργάτες της AIB στην Κίνα. Αυτός μπορεί να ήταν ένας λόγος για τον οποίο η RTX 4090 είναι πλέον σε έλλειψη στον υπόλοιπο κόσμο και η κάρτα αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις τιμές των 2000 $ στις ΗΠΑ . Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κινέζοι γίγαντες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είχαν επίσης συγκεντρώσει ένα μεγάλο απόθεμα GPU της NVIDIA που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν γενιές των μοντέλων τους με τεχνητή νοημοσύνη.

Chinese Factories Dismantling Thousands of NVIDIA GeForce RTX 4090 Gaming GPUs Turning Them Into AI Solutions 1 203x3601 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τώρα, ένας αξιόπιστος από τα κινεζικά Φόρουμ Baidu αποκάλυψε ότι δημιουργούνται εξειδικευμένα εργοστάσια σε όλη την Κίνα που λαμβάνουν αυτές τις GeForce RTX 4090 (που στάλθηκαν πριν από την απαγόρευση). Μια μόνο φωτογραφία δείχνει αρκετές εκατοντάδες κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4090 από το PALIT και αναφέρεται ότι περισσότερες είναι στο δρόμο. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές ASUS ROG STRIX και Gigabyte Gaming OC που απεικονίζονται στο κύριο νήμα. Όσο για τον σκοπό που εξυπηρετούν αυτές οι κάρτες, προφανώς δεν είναι το gaming αν αυτό σκεφτόσασταν.

Chinese Factories Dismantling Thousands of NVIDIA GeForce RTX 4090 Gaming GPUs Turning Them Into AI Solutions 4 203x3601 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μέσα από μία ειδική επεξεργασία μετατρέπονται σε τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Βλέπετε, οι αυξανόμενες τιμές για τις GPU της NVIDIA GeForce RTX 4090 την έχουν κάνει απρόσιτη ακόμη και για το high-end PC με τιμές κοντά στα 10.000 $ ΗΠΑ ανά τεμάχιο, αλλά υπάρχει μια αγορά που διψά για αυτές τις κάρτες και αυτή είναι η εγχώρια αγορά της Κίνας.

Πλέον όμως με την απαγόρευση να είναι σε ισχύ, καμία άλλη GPU NVIDIA GeForce RTX 4090 δεν μπορεί να αποσταλεί στην Κίνα χωρίς άδεια σύμφωνα με τον κανόνα καταλληλότητας “NEC”. Ελπίζουμε ωστόσο ότι κάποια η RTX 4090 θα επιστρέψει στις κανονικές της τιμές!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα