26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σεμινάριο ανάπτυξης ικανοτήτων για τα δικαιώματα των παιδιών στο διαδίκτυο

1 min read
young student studying online through laptop during new normal digital | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

freepik.com

0
(0)

Loading

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Children’s Rights and Connectivity», που πραγματοποιήθηκε την  15η  και την 16η  Νοεμβρίου 2023 από την  GSMA, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Τη διήμερη εκπαίδευση παρακολούθησαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών καθώς επίσης και στελέχη από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και τη Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων:

  • Τα παιδιά στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, κίνδυνοι και ευκαιρίες.
  • Ενέργειες για την καταπολέμηση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης των παιδιών.
  • Ενέργειες για την ενημέρωση των παιδιών για την ασφαλή και την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.
  • Τα δικαιώματα των παιδιών στη συνδεσιμότητα.
  • Ενέργειες για την προσαρμογή των ψηφιακών υπηρεσιών για τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία, η ενδυνάμωση και ο σεβασμός όλων των παιδιών στο διαδίκτυο.
  • Η προστασία των παιδιών εντός και εκτός του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Το σεμινάριο παράλληλα έδωσε την ευκαιρία για έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων με σκοπό  την ενίσχυση της συνεργασίας, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο στα παραπάνω θέματα, στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά (BIK+).

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας EETT-GSMA που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020 και ορίζει την ΕΕΤΤ ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για την εκπαίδευση στελεχών σε ρυθμιστικά θέματα, με διαπίστευση της GSMA και με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες τεχνολογικές και ρυθμιστικές προκλήσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Υπενθυμίζεται ότι η GSMA (www.gsma.com) αποτελεί το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των Παρόχων Κινητής Τηλεφωνίας παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 750 Παρόχους και περισσότερες από 350 εταιρείες στο ευρύτερο οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και συμπληρωματικών βιομηχανικών κλάδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα