29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

OpenAI: Ίσως ανακάλυψε την τέλεια μηχανή με “υπερνοημοσύνη” που κάποια στιγμή ίσως αντικαταστήσει τον άνθρωπο!

1 min read
R6fZvqWhhb4fvmgbYkELsd 650 80.jpg1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

(Image credit: Shutterstock)

0
(0)

Loading

Φαίνεται πλέον απολύτως πιθανό ότι η OpenAI έχει φτάσει αρκετά ψηλά και ότι έχει αγγίξει τα όρια της «υπερνοημοσύνης» και τώρα είναι πλέον αντιμέτωπη με την ανθρωπότητα;

Μετά την απόλυση του Sam Altman από την OpenAI και την επαναπρόσληψη του συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου Sam Altman , οι αποκαλύψεις για το τι πυροδότησε αυτήν την κίνηση συνεχίζονται. Μια νέα αναφορά στο The Information εξηγεί όλη αυτήν την εσωτερική διαταραχή, σε μια σημαντική ανακάλυψη όπου η Generative AI έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ σε κάτι που ίσως να ονομάζεται «υπερνοημοσύνη».

Η «υπερνοημοσύνη», όπως ναι σωστά το σκέφτεστε, ξεπερνά τον άνθρωπο και είναι η ανάπτυξη αυτής της τεχνητής νοημοσύνης που είναι ικανή για τα πάντα χωρίς δικλείδες ασφαλείας!

Σύμφωνα με το The Information , η σημαντική ανακάλυψη έγινε από τον επικεφαλή επιστήμονα της OpenAI και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ilya Sutskever.

Αυτή η νέα μορφή τεχνολογίας επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιεί πιο καθαρά και δημιουργημένα δεδομένα για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων που συναντάει για πρώτη φορά και όπου μία και μόνο λύση είναι η σωστή. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν εκπαιδεύεται σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου προβλήματος, αλλά σε πληροφορίες που δεν σχετίζονται άμεσα με το πρόβλημα και απαιτούν συλλογισμό.

Από την άλλη το ChatGPT (τροφοδοτείται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα GPT [LLM]) και μπορεί να φαίνεται αρκετά έξυπνο αφού για όλα σχεδόν έχει μία απάντηση. Αν καθίσετε και ασχοληθείτε με το ChatGPT, θα συνειδητοποιήσετε ότι απλώς ανακαλεί όλες αυτές τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του και κάνει κυρίως ακριβείς εικασίες, σχηματίζοντας προτάσεις που απλά έχουν νόημα.

Δεν αντλεί πληροφορίες από τον παγκόσμιο ιστό, αλλά εκπαιδεύεται πάνω στα γλωσσικά μοντέλα για να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Το The Information αναφέρει ωστόσο, ότι αυτή η σημαντική ανακάλυψη – στην οποία ο Άλτμαν μπορεί να αναφέρθηκε , λέγοντας, “on a personal note, just in the last couple of weeks, I have gotten to be in the room, when we sort of like push the sort of the veil of ignorance back and the frontier of discovery forward,”, – προκάλεσε σοκ σε όλη την εταιρεία.

Διαχείριση της απειλής

Αν και δεν υπάρχει κανένα σημάδι υπερευφυΐας στο ChatGPT αυτή τη στιγμή, η OpenAI σίγουρα εργάζεται για να ενσωματώσει μέρος αυτής της τεχνολογίας σε, τουλάχιστον, ορισμένα από τα premium προϊόντα όπως το GPT-4 Turbo και το chatbot GPΤ.

Η σύνδεση της υπερευφυΐας με τις πρόσφατες ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου, τις οποίες υποστήριξε αρχικά ο Sutskever, μπορεί να είναι μια μεγάλη προσπάθεια. Η ανακάλυψη φέρεται να ήρθε πριν από μήνες και ώθησε τον Sutskever και έναν άλλο επιστήμονα της OpenAI, τον Jan Leike, να σχηματίσουν μια νέα ερευνητική ομάδα OpenAI που ονομάζεται Superaligment με στόχο την ανάπτυξη διασφαλίσεων υπερευφυΐας.

Ναι, καλά ακούσατε. Η εταιρεία που εργάζεται για την ανάπτυξη της υπερευφυΐας κατασκευάζει ταυτόχρονα εργαλεία για να μας προστατεύσει από την υπερευφυΐα.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο από την έκθεση είναι πώς οι εσωτερικές ανησυχίες σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της υπερνοημοσύνης προκάλεσαν πιθανώς την απόλυση του Άλτμαν και όλες αυτές τις εξελίξεις!

Αν όλα αυτά τώρα σας προκαλούν σύγχυση, μπορείτε να το συζητήσετε και με το φιλαράκι σας, το ChatGPT, σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα