26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei 5G περνάει με επιτυχία το Network Equipment Security Assurance Scheme της GSMA

1 min read
uk cybersecurity center isnt too afraid of huawei report say 8cvf.9101 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο ασύρματος και βασικός εξοπλισμός δικτύου 5G της Huawei (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG, UDM, UNC, UPCF) και LTE eNodeB περνάνε με επιτυχία το Σύστημα Διασφάλισης Ασφάλειας Εξοπλισμού Δικτύου της GSMA (NESAS).

Το GSMA NESAS ενισχύει την εμπιστοσύνη της βιομηχανίας στον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων, καθιστώντας την πρακτική επιλογή για τη βιομηχανία και σημαντικό παράγοντα για όλες τις περιφερειακές αγορές, για την από κοινού προώθηση της ανάπτυξης μιας πιο ευθυγραμμισμένης αγοράς κινητών επικοινωνιών.

Το NESAS είναι ένας τυποποιημένος μηχανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ορίζεται από κοινού από την GSMA και την 3GPP, μαζί με τους μεγάλους παγκόσμιους παρόχους τηλεπικοινωνιών, προμηθευτές, συνεργάτες της βιομηχανίας και ρυθμιστικές αρχές. Παρέχει ένα πλαίσιο διασφάλισης ασφάλειας σε ολόκληρο τον κλάδο για να διευκολύνει βελτιώσεις στα επίπεδα ασφάλειας σε ολόκληρο τον κλάδο των κινητών.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό σχήμα μέσω του οποίου οι πωλητές εξοπλισμού δικτύου υποβάλλουν τις διαδικασίες ανάπτυξης προϊόντων και κύκλου ζωής τους σε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ασφαλείας ενάντια στην τρέχουσα ενεργή έκδοση του NESAS και τις απαιτήσεις ασφαλείας του. Οι συνοπτικές ανεξάρτητες εκθέσεις ελέγχου της αξιολόγησης NESAS βρίσκονται εδώ www.gsma.com/security/nesas-participating-vendors/

Το GSMA NESAS, που είναι ευρέως αποδεκτό στον κλάδο, διασφαλίζει ότι ο σχετικός εξοπλισμός πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας και αξιοπιστίας του δικτύου 5G του Σχεδίου. Η ολοκληρωμένη διαδικασία αξιολόγησης αποφεύγει κατακερματισμένες αξιολογήσεις και το προκύπτον κόστος τους, βελτιώνοντας παράλληλα τη διαφάνεια των επιπέδων προστασίας της ασφάλειας στη βιομηχανία μέσω οπτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

Το NESAS καλύπτει 20 κατηγορίες αξιολόγησης, καθορίζοντας τις απαιτήσεις ασφαλείας και ένα πλαίσιο αξιολόγησης για την ανάπτυξη προϊόντων 5G και τις διαδικασίες κύκλου ζωής προϊόντων. Επιπλέον, χρησιμοποιεί περιπτώσεις δοκιμής ασφαλείας που ορίζονται από το 3GPP για να αξιολογήσει την ασφάλεια του εξοπλισμού δικτύου.

“Το GSMA NESAS είναι η τελευταία προσέγγιση για την αξιολόγηση της ασφάλειας του δικτύου κινητών επικοινωνιών. Στην εποχή 5G, το NESAS παρέχει μια τυποποιημένη και αποτελεσματική αξιολόγηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η οποία επιτρέπει στον κλάδο των επικοινωνιών να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη. Η αξιολόγηση αποτελεί επίσης πολύτιμη αναφορά για τους ενδιαφερόμενους, όπως χειριστές, προμηθευτές εξοπλισμού, κυβερνητικοί ρυθμιστές και πάροχοι υπηρεσιών εφαρμογών. Η Huawei επικεντρώθηκε πάντα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με γνώμονα την τεχνολογία. Χαιρετίζουμε τη NESAS με πλήρη υποστήριξη και συνεργασία. Προσκαλούμε επίσης ολόκληρη τη βιομηχανία να προωθήσει από κοινού την ανάπτυξη μιας πιο ευθυγραμμισμένης αγορά κινητών επικοινωνιών. ” – είπε ο Devin Duan, Επικεφαλής της 5G E2E Cybersecurity Marketing, Huawei.

Για την Huawei, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας κοινός στόχος μεταξύ της Huawei, των πελατών, των εποπτικών αρχών και άλλων ενδιαφερομένων. Η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει γίνει μια σημαντική παγκόσμια ανησυχία καθώς ο κόσμος γίνεται πιο ψηφιακός. Η Huawei πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να βασίζεται σε επαληθεύσιμα γεγονότα, τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να βασίζονται σε κοινά πρότυπα. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην ψηφιακή εποχή. Η Huawei υποστηρίζει το GSMA και το 3GPP στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας τυποποιημένης αξιολόγησης ασφάλειας, μια ιδέα που έγινε σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή ως βιομηχανική συναίνεση. Το NESAS προωθεί αυτήν την ιδέα, και ως εκ τούτου, η Huawei καλεί τη βιομηχανία να υιοθετήσει ευρέως το NESAS.

Πριν περάσει το GSMA NESAS, η Huawei πέρασε επίσης το τεστ ασφαλείας 5G στον κυβερνοχώρο από την Ομάδα Προώθησης IMT-2020 (5G) της Κίνας. Αυτές οι προδιαγραφές δοκιμής βασίζονται στα διεθνή πρότυπα 3GPP για διασφάλιση ασφάλειας 5G.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα