Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Sam Altman επιστρέφει τελικά στην OpenAI ας CEO

1 min read
GettyImages 17787048971 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά από ότι δείχνουν τα πράγμα ο συναγερμός έληξε και πολύς λόγος για το τίποτα αφού ο Sam Altman επιστρέφει και πάλι στην OpenAI ως CEO, όπως δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Μετά την απόλυση του και την πρόσληψη του από την Microsoft και σχεδόν πέντε ημέρες συζητήσεων, επί συζητήσεων και διαβουλεύσεων ο Altman επιστρέφει ως CEO στην OpenAI. Η OpenAI, η No1 startup εταιρεία στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι έχει φτάσει σε μια “συμφωνία κατ ‘αρχήν” για την επιστροφή του Altman.

Η Microsoft, από την άλλη η οποία έχει επενδύσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και κατέχει περίπου το 49% της εταιρείας, δεν έχασε την ευκαιρία και αμέσως προσέλαβε τον Altman για να ηγηθεί της νέας ομάδας AI στο Conglomerate Software. Ο Greg Brockman, πρώην πρόεδρος της OpenAI, και αμέτρητα άλλα στελέχη της ωστόσο, μετά την απόλυση του Altman και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου της OpenAI, παραιτήθηκαν. Ο Brockman, ο οποίος κι αυτός είχε επίσης ενταχθεί στη Microsoft, δήλωσε ότι επέστρεψε και πάλι στην OpenAI.

Απαντώντας στην κίνηση της OpenAi την Τετάρτη, ο Altman δήλωσε: “Αγαπώ την OpenAi και όλα όσα έχω κάνει τις τελευταίες μέρες τα έκανα για να διατηρήσω την ενότητα αυτής της ομάδας. Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στη Microsoft το βράδυ της Κυριακής, ήταν σαφές ότι ήταν το καλύτερο μονοπάτι για μένα και την ομάδα. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και με την υποστήριξη του Satya Nadella, ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να συνεχίσω από εκεί μία ισχυρή συνεργασία με τη Microsoft. “

Εμάς κάτι δεν μας αρέσει σε όλη αυτήν την ιστορία αλλά θα το παρακολουθούμε το θέμα μήπως και βγάλουμε κανένα λαβράκι!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα