Η Sony πούλησε διπλάσιο αριθμό PlayStation 5 από το Xbox Series X το 2020

Μετά από πολλές προσδοκίες και καθυστερήσεις , η Sony κυκλοφόρησε τελικά την κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς , το PlayStation 5, στις 12 Νοεμβρίου πέρυσι.

Η κονσόλα έκανε το ντεμπούτο της παράλληλα με τις προσφορές της Microsoft – το Xbox Series X και το Series S. Διάφοροι αναλυτές προέβλεπαν ότι η κονσόλα επόμενης γενιάς της Microsoft θα ξεπεράσει την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές, φαίνεται ότι η Sony έχει κυριαρχήσει στις περισσότερες αγορές, καθώς το PS5 πούλησε δύο φορές περισσότερο από τις κονσόλες Xbox από το τέλος του 2020.

Η κυριαρχία της Sony στο PlayStation 5

Η έκθεση προέρχεται από την εταιρεία ανάλυσης αγοράς, GamingSmart, και αποκαλύπτει ότι η Sony σχεδόν έχει το 2/3 της αγοράς καθώς πούλησε πάνω από 4,48 εκατομμύρια μονάδες του PS5. Σε σύγκριση με τα στοιχεία πωλήσεων της Microsoft για 2,4 εκατομμύρια μονάδες κονσόλας Xbox, αυτό είναι διπλάσιο από την αξία.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Sony πήρε την pole position σε όλες σχεδόν τις 167 χώρες. Μεταξύ αυτών, η Microsoft ηγήθηκε μόνο σε 12 περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γίγαντας λογισμικού με έδρα το Redmond κατάφερε να ηγηθεί σε δύο από τις πιο αξιοσημείωτες αγορές που περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το playstation 5 της Sony πούλησε διπλάσιο από το xbos sx το 2020

Σύμφωνα με την έκθεση, η Microsoft μόλις προχώρησε στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 50,18% σε σύγκριση με το 49,80% της Sony. Ωστόσο, το μερίδιο της Microsoft στην κινεζική αγορά, το οποίο είναι 62,27%, είναι πολύ περισσότερο από το 37,3% του μεριδίου αγοράς της Sony στην Κίνα.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970