22 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Anonymous: Διαγράψτε τώρα το TikTok!

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εάν ξέρετε κάποιον που χρησιμοποιεί αυτή την εφαρμογή , εξηγήστε του και πείτε του να τη διαγράψει αμέσως, αφού το TikTok δεν είναι τίποτα άλλο από ένα malware που το χειρίζεται η κυβέρνηση της Κίνας

Με αυτό το tweet θέλουν να περάσουν το δικό τους μήνυμα οι Anonymous, η διάσημη ομάδα χάκερς οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η δημοφιλής εφαρμογή συγκεντρώνει και υποκλέπτει δεδομένα χρηστών από το clipboard (πρόχειρη μνήμη του λειτουργικού συστήματος όπου αποθηκεύονται προσωρινά πληροφορίες) και τα μοιράζεται με τρίτους.

Πως όμως ασχολήθηκαν οι Anonymous με το TikTok;

Ο κύριος λόγος που ώθησε τους Anonymous να “ασχοληθούν” με το TikTok φαίνεται να είναι ένας παραπλανητικός λογαριασμός που υποτίθεται ότι είναι των Anonymous, ωστόσο η δημοφιλής ομάδα ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν λογαριασμό στο TikTok και ότι όποιος ευθύνεται για αυτό σίγουρα θα έχει συνέπειες (βοήθεια του να του ευχηθούμε εμείς από εδώ από το TechNode).

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο το TikTok, αφού στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου αποκάλεσε την εφαρμογή «παράσιτο» και “spyware”.

Γιατί όμως τόσος ντόρος;

Το TikTok ζητά αυτά τα δικαιώματα όταν εγκαθίσταται σε μια συσκευή
Το TikTok ζητά αυτά τα δικαιώματα όταν εγκαθίσταται σε μια συσκευή

Αφού εγκαταστήσετε το TikTok και δώσετε τα απαιτούμενα δικαιώματα (όπως φαίνεται παραπάνω), μη ξεχάσετε να πείτε αντίο στο απόρρητο σας και στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Το TikTok, όπως σημειώνει και στην πολιτική απορρήτου του, που ποτέ δεν διαβάζουμε, αρχίζει και συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες από τη στιγμή που δημιουργείτε τον λογαριασμό σας και τα μοιράζει σε τρίτους.

Για παράδειγμα, διαβάστε μερικά από αυτά παρακάτω: (σε ελεύθερη μετάφραση)

  • εάν παραχωρήσετε πρόσβαση / ή επιλέξετε να παρέχετε πληροφορίες:
    1. Ηλικία, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, γλώσσα και email ή αριθμό τηλεφώνου
    2. Πληροφορίες προφίλ, όπως όνομα, πληροφορίες λογαριασμού κοινωνικών μέσων και εικόνα προφίλ
    3. Πληροφορίες πληρωμών, όπως PayPal ή άλλες πληροφορίες πληρωμής τρίτων.
    4. Οι επαφές του τηλεφώνου και του κοινωνικού σας δικτύου, με την άδειά σας
  • Πληροφορίες από άλλες πηγές
    1. Κοινωνικά μέσα
    2. Υπηρεσίες τρίτων
    3. Άλλοι χρήστες της πλατφόρμας
  • Οι πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα είναι:
    1. Τοποθεσία
    2. Μηνύματα
    3. Πληροφορίες συσκευής
    4. Χρήση
    5. Cookies

Α να μην ξεχάσουμε να σας πούμε επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο TikTok για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από χρήστες κάτω των 13 ετών!!.

Το πρόστιμο της FTC είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ για παραβίαση του νόμου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), Διαβάστε περισσότερα εδώ -> https://www.ftc.gov/news-events/press-releases/2019/02/video-social-networking-app-musically-agrees-settle-ftc

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα