Η Google θέλει να σας κρατήσει μακριά από το Instagram και το TikTok δείχνοντας σας βίντεο από το Instagram και το TikTok!

Μπορεί να σας φαίνεται ότι η Google νοιάζεται για τους χρήστες της, όμως στην ουσία, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τεχνολογικοί γίγαντες θέλουν οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους για όση περισσότερη χρονική διάρκεια γίνεται.

Πρόσφατα λοιπόν η Google δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα για το Google Search στα κινητά όπου στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανίζονται και μία σειρά βίντεο από το Instagram και το TikTok σε στυλ καρουζέλ που θα σχετίζονται με τις αναζητήσεις του χρήστη.

Ο στόχος φυσικά αυτής της νέας λειτουργίας είναι να κρατήσει τους χρήστες μέσα στην εφαρμογή Αναζήτησης σε Android και iPhone για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί.

Εκτός από τις δημοφιλείς εφαρμογές Instagram και TikTok, στο Google Search θα εμφανίζονται και κλιπ από το Tangi, Trell και YouTube. Βέβαια δεν είναι σαφές εάν η Google υπέγραψε κάποιου είδους συμφωνία με το Facebook ή το TikTok για να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο τους ή απλώς χρησιμοποιεί τη δική τους μηχανή ευρετηρίου για να τα τροφοδοτήσει.

Πραγματικά πολύ έξυπνη κίνηση αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η νέα δυνατότητα στο ευρύ κοινό, όπως και τα αν και κατά πόσο θα συμπεριληφθεί και στη desktop έκδοση της εφαρμογής αν και ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η λειτουργία αυτή δοκιμάζεται προς το παρόν μόνο στα κινητά!

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950