26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έρχονται οι 4Κ & 8Κ QNED Mini LED τηλεοράσεις από την LG

1 min read
gsmarena 0011 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η LG μόλις αποκάλυψε ότι στην επερχόμενη εικονική εκδήλωση CES 2021 στις 11 Ιανουαρίου 2021 θα ανακοινώσει μια νέα γκάμα τηλεοράσεων με την ονομασία QNED Mini LED.

Το Mini LED (δεν πρέπει να συγχέεται με το microLED) είναι μια μέθοδος οπίσθιου φωτισμού για LCD πάνελ όπου ο οπίσθιος φωτισμός αποτελείται από μικροσκοπικά στοιχεία φωτισμού LED. Δεδομένου ότι τα Mini LeED είναι σημαντικά μικρότερα από τις τυπικές λύσεις οπίσθιου φωτισμού LED, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν πολλά περισσότερα στον ίδιο χώρο. Η LG ισχυρίζεται ότι η κορυφαία της οθόνη 8 ιντσών 8Κ θα έχει 30.000 μίνι LED, παράγοντας σχεδόν 2500 dimming zones και αναλογία αντίθεσης 1.000.000: 1.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι αυτή η νέα σειρά τηλεοράσεων χρησιμοποιεί δύο τεχνολογίες για τη βελτίωση της απόδοσης του χρώματος, συνδυάζοντας την τεχνολογία Quantom-dot και NanoCell της LG σε ένα προϊόν, ενώ ο οπίσθιος φωτισμός LED προσφέρει πιο έντονη αντίθεση και βαθύτερο μαύρο για εξαιρετικά ζωντανές και ρεαλιστικές εικόνες.

Η τεχνολογία Quantom-dot χρησιμοποιεί ένα στρώμα νανοκρυστάλλων ημιαγωγών που ενισχύει την παραγωγή έγχρωμου φωτός – και της τεχνολογίας NanoCell της εταιρείας η οποία είναι ένα φίλτρο χρώματος που απορροφά ορισμένα μήκη κύματος φωτός για να βελτιώσει την ακρίβεια του χρώματος και να αυξήσει τις γωνίες θέασης. Έτσι αποδίδονται απίστευτα ακριβή χρώματα και σε συνδυασμό με το ρυθμό ανανέωση έως 120Hz τότε η εμπειρία αναμένεται να είναι μοναδική!

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε αυτήν τη νέα γκάμα και ποιες θα είναι οι προδιαγραφές τους. Η LG δήλωσε, ωστόσο, ότι θα λανσάρει 10 νέα μοντέλα τηλεόρασης 4K και 8K το 2021, με το μέγιστο μέγεθος των 86 ιντσών.

Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της εικονικής έκθεσης CES 2021, η οποία εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα