24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει και αξιολογεί το σενάριο μιας ταινίας

1 min read
watching netflix tv streaming1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κι εκεί που λέγαμε τι άλλο θα δούμε σήμερα, πέφτουμε πάνω σε αυτό το άρθρο το οποίο πιστεύουμε έχει αρκετό ενδιαφέρον!

Στον χώρο του κινηματογράφου οι αξιολογήσεις ταινιών είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη τους. Όλοι σας θα έχετε δει μετά το τρέηλερ μίας ταινίας μία βαθμολογία ή ένα σήμα που καθορίζει τι είδους ταινία είναι, εάν περιέχει ακατάλληλο περιεχόμενο ή ακατάλληλη φρασεολογία κ.λ.π.

4d5fb3eb8382c.image1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μέχρι πρότινος οι άνθρωποι ήταν αυτοί που έκαναν τις αξιολογήσεις και αυτοί που βαθμολογούσαν, βάσει φυσικά της προσωπικότητας τους και των γνώσεων τους, όμως τώρα ερευνητές από το USC Viterbi School of Engineering έχουν φέρει τα πάνω κάτω αφού έχουν αναπτύξει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του οποίου ο αλγόριθμος “διαβάζει” το σενάριο της ταινίας και το βαθμολογεί πολύ πριν ακόμα γυριστεί η ταινία!

Το AI μπορεί να εντοπίσει πότε μια ταινία περιλαμβάνει ακατάλληλες εκφράσεις, σκηνές βίας, σεξουαλικό περιεχόμενο ή δείχνει χρήση ναρκωτικών και αφού διαβάσει όλο το σενάριο, να βαθμολογήσει τη ταινία. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό αφού πολλές φορές η τύχη μίας ταινίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη βαθμολογία της και την κατάταξη π.χ. Ακατάλληλη.

Ουκ ολίγες φορές παραγωγοί ταινιών που πίστευαν ότι η ταινία τους θα είχε βαθμολογία π.χ. PG-13 (“Parental Guidance: some material may be inappropriate for children under 13″ – Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 13 ετών”) καταλήγει με R (Restricted, Children Under 17 – Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών), περιορίζοντας έτσι το κοινό της, ενώ τώρα θα γνωρίζουν σε μεγάλο ποσοστό ” εκ των προτέρων” ποια θα είναι η βαθμολογία της ταινίας τους!

Πλέον η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όσο περνάει ο καιρός αποδυκνείεται πώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ικανή για πράγματα που πριν από χρόνια τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα