Η Apple αναμένεται να σχεδιάσει τα δικά της 5G μόντεμ

Η Apple σύντομα από ότι φαίνεται σχεδιάζει να αναπτύξει δικά της 5G μόντεμ τόσο για τα iPhone όσο και για τα iPad έτσι ώστε να αρχίζει να ανεξαρτητοποιείται όσο και περισσότερο από τον τρέχοντα προμηθευτή του μόντεμ, την Qualcomm.

Οι πληροφορίες φέρεται να αποκαλύφθηκαν από τον ανώτερο αντιπρόεδρο τεχνολογιών υλικού της Apple, κ. Johny Srouji, σε συνάντηση με υπαλλήλους της Apple. «Φέτος, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη του πρώτου εσωτερικού κυψελοειδούς μόντεμ που θα μας επιτρέψει τον σχεδιασμό μίας νέας στρατηγικής στον τομέα αυτό και θα διασφαλίσει καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες για το μέλλον της εταιρείας », δήλωσε ο Srouji.

Ωστόσο ακούμε για την Apple να επικεντρώνεται στο δικό της μόντεμ εδώ και αρκετό καιρό. Ενώ αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τα εξαρτήματα 5G της Qualcomm στην τελευταία σειρά iPhone 12, ενώ μην ξεχνάμε ότι η ​​Apple είχε παραπέμψει την Qualcomm στο δικαστήριο για τα τέλη αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2017, τα οποία επιλύθηκαν αργότερα .

Πριν από την Qualcomm, η Apple συνεργάστηκε με την Intel από το 2016 έως το 2018, αλλά έπρεπε να αλλάξει τον προμηθευτή της καθώς η πρώτη δεν μπόρεσε να προσφέρει τεχνολογία 5G για τις συσκευές του 2020 και τελικά σταμάτησε την ανάπτυξη της τεχνολογίας modem 5G ενώ πούλησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Apple έναντι 1 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για το πότε θα μπορούσαμε να δούμε τα πρώτα 5G τσιπ της Apple , ωστόσο, η έκθεση του Bloomberg υποδηλώνει ότι μια συμφωνία διπλώματος ευρεσιτεχνίας του 2019 μεταξύ της Apple και της Qualcomm περιλαμβάνει ένα εξαετές σύμφωνο αδειοδότησης όπου θα χρεώνει τέλη άδειας βάσει των ασύρματων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει, ακόμη και αν η Apple χρησιμοποιεί τις μάρκες ή όχι.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950