25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τελικά η Apple θα χρησιμοποιήσει 5G μόντεμ της Qualcomm

1 min read
5G iPhones1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μόλις λίγες ώρες πριν, η Apple ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Qualcomm για να τερματίσει όλες τις διαφορές μεταξύ των εταιρειών. Τώρα, μια έκθεση του Nikkei αναφέρει ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει τα 5G modem της Qualcomm στα νέα iPhone το 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple και η Qualcomm διαπραγματεύονταν «για εβδομάδες» μέχρι που κατέληξαν σήμερα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η Apple δοκιμάσε τα τσιπ μόντεμ 5G της Qualcomm και ζήτησε από τους προμηθευτές της να κάνουν το ίδιο.

“Είναι πολύ αργά για την Apple να χρησιμοποιεί τα μόντεμ της Qualcomm φέτος, αλλά για το 2020 θα προμηθευτεί μόντεμ συμπεριλαμβανομένων τσιπ μόντεμ 5G, από το chipmaker για iPhones μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας”, είπε στο Nikkei μια πηγή με άμεση γνώση του σχεδίου διευθέτησης .

Κατά τη διάρκεια της νομικής μάχης με την Qualcomm, οι εκθέσεις υποδεικνύουν ότι η Apple επρόκειτο να βασιστεί στην Intel για μόντεμ iPhone 5G. Ωστόσο, η Intel αγωνίστηκε να χτυπήσει τις προθεσμίες και δεν ήταν σαφές εάν τα modem θα είναι διαθέσιμα εγκαίρως για τα iPhone το 2020.

“Η Apple ανησυχούσε λίγο αν ένας μοναδικός προμηθευτής για μόντεμ θα μπορούσε να επηρεάσει το σχέδιο της εταιρείας να εισαγάγει το πρώτο της smartphone 5G το επόμενο έτος”, δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης, η Apple ανακοίνωσε και το ύος της προκαταβολής ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό προς την Qualcomm – πιθανώς λόγω των δικαιωμάτων- ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, ο διακανονισμός περιλαμβάνει μια εξαετή σύμβαση άδειας εκμετάλλευσης μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς και μια διετή επιλογή επέκτασης και μια συμφωνία εφοδιασμού με πολυετή chipset.

Όχι που δεν θα τα βρίσκανε.

9to5mac

TechLog.gr – Χρήσιμα Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα