24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Intel αποσύρεται από την κούρσα των 5G

1 min read
Intel logo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Intel ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακυρώσει την παραγωγή των 5G modem. Δηλώνουν ότι στοχεύουν να επικεντρωθούν κυρίως στο κομμάτι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και στο IOT “Internet Of Things”, ωστόσο σκοπεύει να συνδράμει και αυτή με την τεχνογνωσία της στη βελτίωση της υποδομής 5G. Αυτό έρχεται λίγες μόνο ώρες αφού η Qualcomm ανακοίνωσε μια 6ετή συνεργασία με την Apple

Στη δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Bob Swan, κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένας δρόμος για κερδοφορία και θετικές αποδόσεις όταν μιλάμε για τις επιχειρήσεις μόντεμ smartphone. Ο Swan ανέφερε ότι “το 5G εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα σε όλη την Intel”. Αυτό έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την επανέκδοση από την Intel μιας έκθεσης που υποδηλώνει ότι η εταιρεία αγωνιζόταν με το πρόγραμμα μόντεμ 5G. Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το 2018 όταν προτάθηκε ότι ο κατασκευαστής είχε προβλήματα με το XMM 8060 Modem, τον προκάτοχο του 8160 που ακυρώθηκε σήμερα.

Η Intel δήλωσε ότι θα παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες στις 25 Απριλίου, στην επίσημη αναφορά της των οικονομικών της για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ο Swan κλείνει τη δήλωσή του λέγοντας ότι “η ομάδα της Intel έχει αναπτύξει ένα πολύτιμο χαρτοφυλάκιο ασύρματων προϊόντων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Αξιολογούμε τις επιλογές μας για να συνειδητοποιήσουμε την αξία που έχουμε δημιουργήσει, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών σε μια μεγάλη ποικιλία πλατφορμών και συσκευών σε έναν κόσμο 5G. ”

Οι τρέχουσες εικασίες υποδηλώνουν ότι η εταιρεία μπορεί να ψάχνει να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.

Παραμένει να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει η Intel, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρο ότι βγαίνουν από το παιχνίδι του 5G. Η έξοδος τους φυσικά αφήνει εντελώς ανοιχτό γήπεδο στην Qualcomm, που σήμερα κατέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβάσεων μόντεμ 5G.

mspoweruser

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα