20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέο Deal Vodafone – Wind με φόντο το 5G

1 min read
2118559119 .jpg.7b7049d2dd4ad3f3c927fc420dc3a0dd1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νέα συνεργασία για τη Vodafone και τη Wind, που προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας κοινής συμμετοχής με την ονομασία Vantage Towers Greece.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η διάθεση και διαχείριση του «παθητικού εξοπλισμού» συνολικά 5.200 σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα (2.800 της Vodafone και 2.400 της Wind) προκειμένου να υπάρξει μείωση του κόστους συντήρησης και διαχείρισης. Ο παθητικός εξοπλισμός δεν αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό των δύο εταιρειών αλλά τους σιδερένιους στύλους των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τα κουβούκλια στα οποία φυλάσσεται ο εξοπλισμός, ο κλιματισμός αλλά και τα ενοίκια που καταβάλλει κάθε εταιρεία ξεχωριστά.

Πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα εταιρεία διαθέτει η Vodafone Europe V.B με 62% ενώ το υπόλοιπο 38% ανήκει στην Crystal Almond S.À R.L.(“Crystal Almond”), τον μέτοχο πλειοψηφίας της Wind Hellas, με το συνολικό ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα €400 εκατομμύρια. Όπως αναφέρεται στα δελτία τύπου των Vodafone και Wind, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στα τέλη της χρονιάς, η Vantage Towers Greece θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εταιρεία σταθμών βάσης στη χώρα μας με ένα χαρτοφυλάκιο 5.200 σταθμών βάσης. Αναμενόμενα, η νέα εταιρεία θα αποτελεί τον προτιμητέο προμηθευτή νέων σταθμών βάσης και για τους δύο παρόχους στην ελληνική αγορά. 

Vantage.jpg.04eb5a69118220754a0b0bbea8e98bed.jpg

λογότυπο Vantage Towers

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Vodafone και Wind θα συνεργαστούν στενά επί ελληνικού εδάφους, έχοντας προηγηθεί η από κοινού χρήση εξοπλισμού και υποδομών του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 2G/3G (network sharing) το 2013, που οδήγησε στη δημιουργία της Victus Networks το Φεβρουάριο του 2014, μια συμφωνία που «οριοθετείται  εντός του πλαισίου της νέας συνεργασίας και παραμένει σε ισχύ». Επιπλέον οι ελληνικές θυγατρικές των Vodafone και Wind δεσμεύονται σε μια νέα μακροπρόθεσημη συμφωνία μέσω της Vantage Towers Greece, με αρχική διάρκεια τα οκτώ έτη και δυνατότητα ανανέωσης για τρεις επιπλέον περιόδους διάρκειας 8 ετών η καθεμία. 

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα