Το YouTube ξεκινά τη δοκιμή βίντεο 15 δευτερολέπτων τύπου TikTok

Το ξέρουμε ότι ήδη το YouTube ετοιμάζεται να κοντράρει το TikTok με το YouTube Shorts.

Τώρα, ο γίγαντας ροής βίντεο φαίνεται να κάνει το επόμενο βήμα αφού σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης του YouTube , η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο πολλαπλών τμημάτων 15 δευτερολέπτων.

Τι εννοούμε με βίντεο πολλαπλών τμημάτων; Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το TikTok, θα γνωρίζετε ότι θα πρέπει να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί εγγραφής για να δημιουργήσετε ένα βίντεο. Μπορείτε να αφήσετε το κουμπί για να σταματήσετε την εγγραφή ανά πάσα στιγμή. Τώρα, εάν δεν έχετε καταγράψει βίντεο 15 δευτερολέπτων, μπορείτε να πατήσετε ξανά το κουμπί εγγραφής για να συνεχίσετε τη λήψη του βίντεο. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία και να εγγράψετε πολλά τμήματα έως ότου έχετε ένα κλιπ 15 δευτερολέπτων.

Πώς να δοκιμάσετε τη λειτουργία βίντεο πολλαπλών τμημάτων στο YouTube; Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε πρόσβαση σε αυτήν την πειραματική λειτουργία, θα δείτε μια νέα επιλογή «δημιουργία βίντεο» στην ενότητα μεταφόρτωσης βίντεο στην εφαρμογή YouTube για κινητά. Είναι δίπλα στα υπάρχοντα κουμπιά “Εγγραφή” και “Ζωντανή Μετάδοση”.

Για να εγγράψετε ένα βίντεο κλιπ, η σελίδα υποστήριξης επαναλαμβάνει ότι πρέπει να «πατήσετε ή να κρατήσετε πατημένο το κουμπί εγγραφής για να εγγράψετε το πρώτο σας κλιπ και μετά πατήστε ξανά ή αφήστε το κουμπί για να σταματήσετε την εγγραφή αυτού του κλιπ».

Η λειτουργία εγγραφής πολλαπλών τμημάτων θα είναι διαθέσιμη σε ένα περιορισμένο σύνολο δημιουργών του YouTube αυτήν τη στιγμή. “Ξεκινάμε αυτά τα πειράματα σε κινητά (Android και iOS) με μια μικρή ομάδα ατόμων, ενώ συλλέγουμε σχόλια”, δηλώνει η σελίδα υποστήριξης.

Εμείς πάντως δεν είμαστε οι τυχεροί της παρέας… 🙁

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967