Η Microsoft κλείνει οριστικά όλα τα καταστήματα λιανικής της

Τα καταστήματα της Microsoft στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και το Redmond θα μετατραπούν σε κέντρα εμπειριών

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για οριστικό κλείσιμο όλων των Microsoft Stores στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο αφού η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο online εμπόριο.

Η Microsoft ανέφερε ότι το Microsoft.com και οι βιτρίνες Xbox και Windows προσεγγίζουν «έως 1,2 δισεκατομμύρια μηνιαίους πελάτες σε 190 χώρες στον κόσμο» ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις .

Σε σχετική του δήλωση στο LinkedIn ο VP του Microsoft Store, David Porter, είπε «Οι ανάγκες της εποχής διαρκώς μεταβάλλονται και οι νέες συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω COVID-19 επιβάλλουν να γινόμαστε συνεχώς πιο ευέλικτοι».

Αυτή πάντως η απόφαση εξηγεί γιατί η Microsoft δεν έχει ανοίξει κανένα από τα καταστήματα της μετά τη λήξη της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Κατάστημα της Microsoft στο Λονδίνο.

Πάντως η κίνηση αυτή της Microsoft δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα αφού οι διευθύνοντες φαίνεται να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, και καθώς το πρώτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού έχει αλλάξει άρδην τις συνήθειες μας και έχει σχεδόν ψηφιοποιήσει ένα μεγάλος μέρος της καθημερινότητας μας, ένα δεύτερο κύμα εγκλεισμού και καραντίνας θα είναι ίσως και η επισφράγιση της ψηφιακής μας ζωής που θα έχει πλέον ολοκληρωθεί ως ένα σημείο.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950