28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple ανακοινώνει το macOS Big Sur

1 min read
big sur | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ήταν μια μεγάλη μέρα για την Apple αφού στο χθεσινό WWDC ανακοίνωσε τα iOS 14 , iPadOS 14 , watchOS 7 και tvOS 14.

Όμως για τους χρήστες των MacBook, τα συναρπαστικά μόλις ξεκινάνε αφού η Apple παρουσίασε την επόμενη έκδοση του macOS: Big Sur.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η νέα εμφάνιση. Το Big Sur φέρνει τον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό μετά την εισαγωγή του macOS 10, σύμφωνα με την Apple. Το νέο λειτουργικό σύστημα δανείζεται ορισμένα στοιχεία από το iOS της Apple, συμπεριλαμβανομένου ενός προσαρμόσιμου Κέντρου Ελέγχου, όπου μπορείτε να αλλάξετε τη φωτεινότητα να διατηρήσετε όλες σας τις ειδοποιήσεις και τα γραφικά στοιχεία (επίσης επανασχεδιασμένα και διαθέσιμα στο App Store) σε μια στήλη, να ταξινομήσετε τις ειδοποιήσεις σας από τις πιο πρόσφατες αλλά και να τις ομαδοποιήσετε. Και οι δύο διεπαφές είναι ημιδιαφανείς, όπως τα αντίστοιχα iOS. Επίσης οι εφαρμογές όπως το Mail, Photos, Notes και iWork αποκτούν νέο σχεδιασμό.

Η Apple όμως έχει κάνει και άλλες τροποποιήσεις. Η γραμμή του μενού είναι πλέον ψηλότερα και ημιδιαφανής, το χρώμα γραμματοσειράς της διεπαφής αλλάζει με βάση το χρώμα του φόντου της επιφάνειας εργασίας σας και τα αναπτυσσόμενα μενού είναι μεγαλύτερα με περισσότερο χώρο μεταξύ γραμμών. Μπορείτε ακόμα να καρφιτσώσετε τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο στην κορυφή του μενού.

jun 22 2020 11 12 12 360 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα αναζήτησης στα Μηνύματα (η οποία οργανώνει τα αποτελέσματα σε συνδέσμους, φωτογραφίες και όρους που ταιριάζουν), καθώς και ενσωματωμένες απαντήσεις, προσαρμόσιμα εικονίδια και αναφορές @ -sign για ομαδικές συζητήσεις, μια νέα διεπαφή επιλογής φωτογραφιών και άλλα εφέ μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτοκόλλητων Memoji. Θα μπορείτε να καρφιτσώσετε έως και εννέα συνομιλίες στην κορυφή της λίστας συνομιλιών σας, η οποία συγχρονίζεται μεταξύ των Μηνυμάτων σε iOS και iPadOS.

Υπάρχει μια νέα έκδοση των Χαρτών για Mac που δανείζεται λειτουργίες από την εφαρμογή iOS, όπως προσαρμοσμένους οδηγούς, προβολές τοποθεσίας 360 μοιρών, οδηγίες για ποδήλατα και ηλεκτρικά οχήματα (τις οποίες μπορείτε να στείλετε απευθείας σε iPhone), ζωντανές ενημερώσεις για κοινόχρηστα ETA, ζώνες συμφόρησης και εσωτερικούς χάρτες. Νέοι λεπτομερείς χάρτες έρχονται σε περισσότερες χώρες – συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου – αργότερα φέτος.

Τα κουμπιά Dock έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για να μοιάζουν περισσότερο με τα αντίστοιχα σε iOS, σε μια προσπάθεια να υπάρχει μία μεγαλύτερη ομοιογένεια σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Apple, διατηρώντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά τους σε Mac.

macos | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πρόγραμμα που λαμβάνει μία σπουδαία ενημέρωση είναι το Safari. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα περιήγησής της φορτώνει δημοφιλείς ιστότοπους 50% γρηγορότερα από το Chrome. Τοποθετώντας το δείκτη πάνω από μια καρτέλα οι χρήστες μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση τη σελίδα και με δεξί κλικ στην τρέχουσα καρτέλα σας δίνετε η επιλογή να κλείσετε όλες τις καρτέλες στα δεξιά της. Το νέο Safari έχει επίσης μια προσαρμόσιμη αρχική σελίδα (μπορείτε να ορίσετε την εικόνα φόντου και να επιλέξετε τι εμφανίζεται) και μια ενσωματωμένη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης που μπορεί να ερμηνεύσει ολόκληρες ιστοσελίδες σε επτά γλώσσες, λέει η Apple.

Το Safari λαμβάνει επίσης υποστήριξη για επεκτάσεις που γίνονται για άλλα προγράμματα περιήγησης και ένα ειδικό κατάστημα επέκτασης στο App Store. (Σε αντίθεση με πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης, το Safari θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε σε ποιους ιστότοπους εκτελούνται οι επεκτάσεις σας και πότε). Μπορείτε πλέον να εισάγετε εύκολα το ιστορικό, σελιδοδείκτες και τους κωδικούς πρόσβασης από το Chrome.

Υπάρχουν επίσης νέες δυνατότητες απορρήτου και ένα εργαλείο παρακολούθησης κωδικών πρόσβασης όπου το Safari σάς βοηθά να αναβαθμίσετε σε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης αν εντοπίσει ότι κάποιος από τους αποθηκευμένους κωδικούς σας είναι επισφαλής.

Από την πλευρά τώρα των προγραμματιστών, η Apple έχει αναβαθμίσει το SwiftUI για να διευκολύνει τη δημιουργία εφαρμογών που θα είναι ευέλικτες σε ολόκληρο το οικοσύστημα της.

Η ενημέρωση αυτή έρχεται μετά σχεδόν από ένα χρόνο αφότου η Apple έχει ανακοινώσει το macOS Catalina, το οποίο έφερε υποστήριξη εφαρμογών iPad, τη δυνατότητα Sidecar που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως οθόνη επέκτασης τον Mac και μια σειρά επανασχεδιασμένων εφαρμογών, όπως Apple Music, Podcasts, Apple TV, και Find My (το οποίο συνδυάζει το Find My Friends και το Find My iPhone). Η ενημέρωση 10.16 συνεχίζει να φέρνει την εμπειρία macOS πιο κοντά σε αυτήν των iPhone και iPad και να βελτιώσει την εμπειρία της εφαρμογής.

Γενικά από ότι καταλαβαίνουμε υπάρχει η τάση η Apple να προσπαθεί να ενοποιήσει όλα τα λειτουργικά της συστήματα και στο τέλος να υπάρχει ένα μόνο λειτουργικό για όλες της της συσκευές.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα