16 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple κάνει το επόμενο βήμα αφήνοντας πίσω της την Intel

1 min read
msedge 2020 06 22 21 32 26.jpg.77f89ada3ade2d1651c4a8546476264b1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μνήμες WWDC 2005 όταν ο Steve Jobs είχε ανακοινώσει τη μετάβαση των Mac υπολογιστών από PowerPC επεξεργαστές σ’ αυτούς της Intel, μας ήρθαν πριν λίγο όταν αυτή τη φορά ο Tim Cook ανακοίνωσε το επόμενο μεγάλο βήμα για το γίγαντα της τεχνολογίας.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η Apple θα ξεκινήσει σταδιακά τη μετάβαση στους δικούς της επεξεργαστές οι οποίοι θα στηρίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, και πλέον γνωρίζουμε το αρχικό χρονοδιάγραμμα αυτής της μεγάλης αλλαγής η οποία αφορά άμεσα και τους προγραμματιστές. Η αλλαγή αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία στα smartphones, smartwatch και tablets της, θέλοντας να φέρει «πολύ καλύτερες επιδόσεις» και στους υπολογιστές της χωρίς να στηρίζεται στην Intel.

Σύμφωνα με την Apple, οι μελλοντικοί Mac και το όφελος της μετάβασης θα είναι οι πολύ καλύτερες επιδόσεις, και με την αυτονομία να είναι την ίδια στιγμή πολύ καλύτερη. Ακόμα οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν μεταξύ άλλων «εντυπωσιακές λειτουργίες σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Apple», καλύτερη διαχείριση ενέργειας αλλά και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω εικόνα.

msedge 2020 06 22 21 32 26.jpg.77f89ada3ade2d1651c4a8546476264b1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το επόμενο macOS με την κωδική ονομασία Big Sur με όλες τις εφαρμογές του, θα υποστηρίζουν εγγενώς τους νέους επεξεργαστές, κάτι που θα ισχύσει και για την μελλοντική έκδοση του Final Cut Pro, το Office της Microsoft, το Metal αλλά και τη σουίτα Creative Cloud της Adobe όπως έγινε γνωστό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Photoshop και το Illustrator. 

Οι προγραμματιστές θα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα έκδοση του Xcode προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους προκειμένου αυτά να τρέχουν εγγενώς στα μελλοντικά συστήματα της Apple ενώ μέχρι να ολοκληρώσουν τη δουλειά, οι χρήστες θα μπορούν να στηρίζονται σε emulation των x86 εφαρμογών που ήδη τρέχουν στα Macs. Υπεύθυνο γι’αυτό είναι το Rosetta 2, η δεύτερη έκδοση του γνωστού emulator που είχε χρησιμοποιήσει η Apple και την προηγούμενη φορά. Όλες οι υπάρχουσες iOS και iPad εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν εγγενώς στα νέα συστήματα χωρίς καμία αλλαγή στον κώδικα.

msedge 2020 06 22 21 44 31.jpg.ee7d95eca90589e5435b4e95643ffda31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όσοι προγραμματιστές επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγές των εφαρμογών τους ή στη δημιουργία νέων Universal, θα μπορούν να δηλώσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα της Apple και μάλιστα να προμηθευτούν το πρώτο Development Kit στο οποίο θα περιλαμβάνεται μια ειδική έκδοση του Mac Mini. Αυτή θα στηρίζεται στο A12Z Bionic SoC της Apple, συνοδευόμενο από 16GB μνήμης, 512GB SSD και την developer beta του macOS Big Sur.

Η πλήρης μετάβαση όλων των Mac μοντέλων στους νέους επεξεργαστές αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 2 ετών, με το πρώτο σχετικό σύστημα να αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. 

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα