Όλες οι αλλαγές στο νέο iOS 14

Τα προβλήματα σταθερότητας που παρουσιάστηκαν με την προηγούμενη έκδοση και τα πολλά bugs, επιθυμεί να λύσει η Apple με το iOS 14, αλλάζοντας σημαντικά το κεντρικό μενού μετά από χρόνια.

Όπως αναμενόταν, η Apple αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα έκδοση του iOS η οποία θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο για αρκετά iPhone μοντέλα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην κεντρική οθόνη της πλατφόρμας, Οι κυριότερες από αυτές αφορούν νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στην home screen, τις σημαντικότερες από την εποχή του iOS 4, και τα οποία φέρνουν μνήμες από android.

Το πρώτο από αυτά είναι τα Widgets τα οποία αποκτούν πλέον διαφορετικά μεγέθη, και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε σελίδα του κεντρικού μενού, με τα υπάρχοντα εικονίδια να κάνουν στην άκρη αυτόματα. Επιπλέον με το App Library, είναι εφικτή η αυτόματη οργάνωση όλων των εφαρμογών σας σε φακέλους που αφορούν είτε την κατηγορία στην οποία ανήκουν, είτε σε αυτές που χρησιμοποιείται πιο συχνά είτε σε αυτές που προσθέσατε πρόσφατα. Ακόμα μπορείτε να «κρύψετε» σελίδες εφαρμογών χωρίς όμως να χάνετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε αυτή που θέλετε εύκολα με την εξελιγμένη αναζήτηση.

Το iOS 14 υποστηρίζει ακόμα Picture in Picture, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να έχει μια δεύτερη εφαρμογή σε μορφή παραθύρου, όσο χρησιμοποιεί κάποια άλλη εφαρμογή παράλληλα σε πλήρες μέγεθος. Η δυνατότητα αυτή είναι αρκετά χρήσιμη για παρακολούθηση βίντεο αλλά και άλλα σενάρια με τρίτες εφαρμογές όπως γνωρίζουν εδώ και καιρό οι χρήστες Android. Στο demo, η Apple έδειξε μάλιστα ότι ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του παραθύρου, με το κλασσικό zoom gesture.

Σε άλλες αλλαγές, το γραφικό περιβάλλον της Siri δεν θα καταλαμβάνει πλέον ολόκληρη την οθόνη ενώ με τη λειτουργία Translate αναλαμβάνει την αυτόματη μετάφραση μιας συζήτησης, υποστηρίζοντας 11 γλώσσες  στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα ελληνικά. Στα Messages, η Apple ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο, σημειώνουν 40% αύξηση σε κίνση, και με τον χρήστη να μπορεί να κάνει pinned τις αγαπημένες του συζητήσεις για ευκολότερη εύρεση αυτών που χρησιμοποιεί συχνότερα. Άλλα νέα χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρθηκε η Apple είναι τα εξής:

  • Νέα memojis 
  • Νέα POI και Guides στα Apple Maps από διαφορετικές χώρες με χρήσιμες πληροφορίες
  • CarKey, για δυνατότητα ξεκλειδώματος συγκεκριμένων μοντέλων αυτοκινήτων, απλά με το iPhone και τη χρήση NFC
  • App Clips για γρήγορη χρήση εφαρμογής που δεν έχετε εγκατεστημένη, κάνοντας χρήση NFC και ειδικής σήμανσης που θα υπάρχει σε εμπορικά καταστήματα. Οι εφαρμογές αυτές δεν θα εγκαθιστούνται στην κεντρική οθόνη.
  • Ο χρήστης θα μπορεί επιτέλους να δηλώσει ως προκαθορισμένη εφαρμογή το αγαπημένο του email app ή browser

πηγή:insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947