29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

«Σε πλήρη εξέλιξη η δράση ΚΕΠ Plus για τις επιχειρήσεις»

1 min read
ΚΕΠ1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Tα KEΠ αναβαθμίζονται συνεχώς, ώστε να συμβαδίζουν με τη νέα πραγματικότητα. Όπως έχει τονιστεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, είναι στρατηγική επιλογή τα ΚΕΠ να αποτελέσουν και επιταχυντές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και του επιχειρείν συνολικά.

H δράση “ΚΕΠ Plus”, διερευνά τις ανάγκες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, είτε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα είτε σε υφιστάμενες επιχειρήσεις για αξιόπιστη, άμεση και στοχευμένη πληροφόρηση σε ζητήματα κυρίως λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και υποστήριξης των επιχειρηματικών δράσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια καινούργια υπηρεσία που να παρέχεται από τα ΚΕΠ, τον πιο αξιόπιστο θεσμό στην ιστορία της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, με ένα δίκτυο εξυπηρέτησης 1.060 σημείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπό την καθοδήγηση του Υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, ξεκίνησε ένας κύκλος συναντήσεων και διαλόγου με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντας νέους επιχειρηματίες, τοπικές αρχές αλλά και επιμελητήρια, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες τους και να προωθηθούν ανάλογες λύσεις.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κύκλοι συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, πόλεις που φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από την διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν να απαιτούνται.

Παράλληλα, διεξήχθη έρευνα σε50+ νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο τον εντοπισμό των σημείων-κλειδιών  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον των συζητήσεων αυτών, διοργανώθηκαν  συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, εκπροσώπων οργανισμών, ΟΤΑ και επιμελητηρίων, εκπροσώπων του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πολυεθνικών εταιριών συμβουλευτικής και εκπροσώπων από οργανισμούς με σημαντικές παρεμφερείς δράσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα των συζητήσεων σε αυτές τις πόλεις, θα παρουσιαστούν παρουσία του Υφυπουργού  Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιου Γεωργαντά, αύριο σε σχετική εκδήλωση στο ΕΒΕΑ.

Εκτός της δράσης ΚΕΠ Plus, ο Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς,  συντονίζει τις διαδικασίες ώστε να βγει άμεσα στον αέρα, μια νέα υπηρεσία παροχής υπηρεσιών από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσεων, το “ΚΕΠ Live”.  Το προσεχές διάστημα, δεκάδες ΚΕΠ σε όλη τη χώρα θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης και το παραγόμενο προϊόν θα αποστέλλεται στην ψηφιακή θυρίδα του πολίτη στην ενιαία ψηφιακή πύλη, το gov.gr, ενώ ξεκινά, επίσης, σύντομα η διασύνδεση των ΚΕΠ με το Μητρώο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρωτοβουλία που θα δώσει τη δυνατότητα στα ΚΕΠ θα ελέγχουν την εγκυρότητα της ταυτότητας ή διαβατηρίου των Ελλήνων πολιτών.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα