Η Tesla παράγει 10% πιο αποδοτικά φωτοβολταϊκά πάνελ

Η απόδοση των πάνελ αυξάνεται κατά 10% και όχι δεν είναι μικρό το νούμερο.

Η Tesla όπως γνωρίζουμε δεν κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα. Η αμερικάνικη εταιρία κατασκευάζει και εγκαθιστά επίσης ηλιακά πάνελ, τόσο κλασσικά πάνελ όσο και πιο ειδικές μονάδες που μοιάζουν με συνηθισμένα πλακάκια οροφής. Και ενώ αυτά τα πλακάκια θα μπορούσαν να είναι μία πορεία προς μια πιο γενική υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα παραδοσιακά πάνελ εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχη θέση στην αγορά της ηλιακής βιομηχανίας.

Η Tesla αναβάθμισε πρόσφατα τα ηλιακά της πάνελ ώστε αυτά να είναι περίπου 10% πιο αποδοτικά ενώ παράλληλα μείωσε και τις τιμές τους. Δεδομένου ότι τα μεγέθη και τα σχέδια των πάνελ παραμένουν ακριβώς τα ίδια, αυτή είναι μία εντυπωσιακή βελτίωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Electrek, η Tesla είχε μετρήσει το μεσαίου μεγέθους πάνελ της στα 7.56kW, όπου μετά την ενημέρωση η απόδοσή του αυξήθηκε στα 8.16kW. Η τιμή έχει επίσης μειωθεί από $19.500 σε $16.000. Αυτή η αύξηση της αποδοτικότητας σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών, περίπου 17%, θα μπορούσε να πείσει αρκετούς ιδιοκτήτες να κάνουν το άλμα στην ηλιακή ενέργεια.

Όμως, δεν ήταν όλα καλά για το τμήμα των ηλιακών πάνελ της Tesla. Μερικά ηλιακά πάνελ προκάλεσαν πυρκαγιές, μία σε κατάστημα Walmart και η άλλη σε αποθήκη της Amazon. Επίσης, η εταιρία ακύρωσε πρόσφατα προπαραγγελίες που θα ολοκληρώνονταν τα επόμενα χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα πιο αποτελεσματικά πάνελ δεν θα έχουν σημαντικά προβλήματα.

πηγή: insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970