19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Chrome: Μείωση απαίτησης μνήμης έως και 27%

1 min read
chrome meme 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα δυνατότητα των Windows 10 2004 για να μειώσει τη χρήση της μνήμης RAM του Chrome.

Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε ότι ένα από τα πιο αδηφάγα προγράμματα μνήμης του PC μας είναι ο δημοφιλής browser της Google o Chrome, ιδίως αν είστε από τους χρήστες που τείνουν να ανοίγουν άπειρες καρτέλες όταν κάνουν περιήγηση στον ιστό.

Με την τελευταία ωστόσο έκδοση των Windows 10 (Μαΐου 2020), η Microsoft παρουσίασε βελτιώσεις στη διαχείριση μνήμης Segment Heap (αρχικά μόνο για εφαρμογές “Σύγχρονες” και ορισμένες εφαρμογές συστήματος όπως το Edge), οι οποίες μπορούν να μειώσουν τη χρήση μνήμης σε εφαρμογές Win32.

chrome meme 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft λέει ότι το Segment heap είναι μια σύγχρονη εφαρμογή σωρού που γενικά μπορεί να μειώσει τη συνολική χρήση μνήμης.

Σύμφωνα λοιπόν με δοκιμές της Microsoft χρησιμοποιώντας το “SegmentHeap” μπορεί να μειωθεί η χρήση της μνήμης RAM του Chromium Edge έως και 27%.

Έτσι χωρίς να χάσει ευκαιρία η Google σε μία νέα αναφορά, ένας μηχανικός του Chrome είπε ότι θα προσθέσει τη συγκεκριμένη υποστήριξη και για τον Chrome, πράγμα που σημαίνει ότι στα Windows 10 2004 το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη νέα δυνατότητα διαχείρισης μνήμης Segment Heap και να μειώσει την απαίτηση μνήμης έως και 27%. Ακούγεται εντυπωσιακό έτσι;

chromium1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει μόλις η Google μπορέσει να ενσωματώσει το Chrome με το Windows 10 Build 19041.0 SDK, αν και αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο SDK είναι μπλοκαρισμένο λόγω ανεπιθύμητων αποτυχιών .

Η βελτίωση κατά 27% στην χρήση της κύριας μνήμης RAM στα Windows 10 θα ήταν τεράστια βελτίωση, επομένως ελπίζουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη όσο το δυνατόν συντομότερα, ανέφερε ο μηχανικός της Google.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα