Η Google καταργεί την πλήρη διεύθυνση από τη γραμμή διεύθυνσης στον Chrome

Την περασμένη εβδομάδα, η Google άρχισε να δοκιμάζει μια νέα αλλαγή στο Chrome Dev / Canary 85 , στην οποία απόκρυψε την πλήρη διεύθυνση της τρέχουσας σελίδας, εμφανίζοντας μόνο τον τομέα του ιστότοπου (π.χ. “google.com”).

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις ενώ τώρα από ότι φαίνεται η Google θα περάσει την αλλαγή αυτή στο επίσημο κανάλι και θα ¨ολα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπεύθυνος ανάπτυξης προγραμματιστής της Google:

“Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους χρήστες από το “ηλεκτρονικό ψάρεμα” και άλλες μορφές κοινωνικής μηχανικής που εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτες στο διαδίκτυο. Εφαρμόζουμε αυτή τη δοκιμή ώστε να δούμε αν κάτι τέτοιο προστατεύει τους χρήστες και τους βοηθάει να εντοπίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια κακόβουλους ιστότοπους. “

Ωστόσο θα υπάρχει η επιλογή όπου θα μπορεί ο χρήστης να εμφανίζει την πλήρη διεύθυνση “Να εμφανίζονται πάντα οι πλήρεις διευθύνσεις URL”.

“Σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε αυτήν την επιλογή εξαίρεσης επ ‘αόριστον”, δήλωσε ο ίδιος προγραμματιστής. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στο chrome://flags/#omnibox-konteks-menu-show-full-url και ορίστε τη σημαία σε “Ενεργοποιημένη”.

Chrome Dev

Download QR-Code Chrome Dev Developer: Google LLC Price: Free

Chrome Canary (Unstable)

Download QR-Code Chrome Canary (Unstable) Developer: Google LLC Price: Free

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950