26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google 3D τρισδιάστατα ζώα και αντικείμενα, πως μπορείτε να τα προβάλετε στο κινητό σας;

1 min read
google search 3d animal 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στο Google I / O το 2019, η Google ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει μία πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, αυτή που μικροί και μεγάλοι έχουνε λατρέψει και παιδεύονται πως και πως να την ενεργοποιήσουν στα κινητά τους.

Τα αντικείμενα αλλά και τα ζώα επαυξημένης πραγματικότητας στο Google Search τα οποία μπορείτε με κάθε αναζήτηση ενός ζώου πχ τίγρη να τα ζωντανέψετε είτε τρισδιάστατα 3D είτε και να προβάλετε μπροστά στο χώρο σας, μέσα από την οθόνη του κινητού σας, αν βέβαια και εφόσον είναι συμβατό το Android κινητό σας με την τεχνολογία AR της Google.

Πώς θα βρείτε τα τρισδιάστατα ζώα στο Google;

Είναι πάρα πολύ εύκολο, για παράδειγμα, αναζητήστε τη λέξη “τίγρη” στην αναζήτηση Google και στα αποτελέσματα θα σας εμφανίσει ένα πάνελ με διάφορες πληροφορίες και εικόνες καθώς και μία τρισδιάστατη όψη του ζώου, εκεί κάπου θα έχει και ένα κουμπί που θα λέει κάτι παρόμοιοιο “Γνωρίστε μια τίγρη μεγέθους από κοντά” και “Προβολή σε 3D” και “Προβολή στο χώρο σας” που αν το πατήσετε ως διά μαγείας θα δείτε τη τίγρη να ζωντανεύει μπροστά σας σε μια εμπειρία AR (επαυξημένης πραγματικότητας).

google ar animals 3d tiger 1 e15854262815271 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι χρειάζεστε όμως για να “δείτε στο χώρο σας” αντικείμενα AR της Google

Τα τρισδιάστατα ζώα της Google να έχετε κατά νου ότι είναι διαφορετικά σε κάθε συσκευή και τι εννοούμε. Συνήθως, ενδέχεται να μην μπορείτε να δείτε αντικείμενα AR ή 3D σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Αντίθετα, για να τα δείτε και να τα προβάλετε στο smartphone σας θα χρειαστεί να έχετε ένα συμβατό smartphone για να μπορέσετε να τα προβάλετε χρησιμοποιώντας την επιλογή “προβολή στο χώρο” της Google.

Τα καλά νέα όμως εδώ είναι ότι τα περισσότερα σύγχρονα smartphones υποστηρίζουν αυτήν την δυνατότητα δείτε εδώ, όμως δύο βασικά στοιχεία θα πρέπει να πληρούνται:

  • Android smartphone ή tablet: Android 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση με προεγκατεστημένο Google Play Store
  • iPhone / iPad: iOS 11.0 ή μεταγενέστερη έκδοση

Ενδεικτικά να σας πούμε ότιτα πιο δημοφιλή smartphones, όπως Samsung Galaxy S8 / S9 / S10 / S20, Note 8/9/10, οποιοδήποτε smartphone Google Pixel και άλλες συσκευές Android από LG, Motorola και άλλες μάρκες είναι συμβατά. Όσον αφορά τις συσκευές Apple, υποστηρίζονται όλα τα iPhone 6S, 7, 8, X και 11, καθώς και τα περισσότερα iPad.

Πώς αποκτάτε πρόσβαση στην επιλογή “προβολή στο χώρο”; αφού πατήσετε “προβολή σε 3D”, οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή θα εμφανίσει το κουμπί “προβολή στο χώρο σας” κάτω από το 3D ζώο. Δείτε παρακάτω.

Μπορείτε να παίξετε ανάλογα όπως και να αλλάξετε και το μέγεθος του ζώου πιέζοντας πάνω του και σύρτε και αφήστε και θα δείτε ότι αυξομειώνεται.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν τα τρισδιάστατα ζώα και άλλα αντικείμενα AR στην Αναζήτηση Google θα λειτουργήσουν, απλώς δοκιμάστε το!

Ποια ζώα είναι διαθέσιμα στην αναζήτηση Google

Δείτε παρακάτω ποια ζώα είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα και πατήστε στον σύνδεσμο για να μεταβείτε απ’ ευθείας στο google search:

Αν δεν έχετε βρει το αγαπημένο σας ζώο, μην ανησυχείτε αφού Google εμπλουτίζει διαρκώς τη λίστα με περισσότερα ζώρα

Αν τώρα έχετε πρόβλημα με την προβολή των ζώων δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα