Οι iOS χρήστες μπορούν πλέον να συνδεθούν σε Google λογαριασμούς με security keys USB / NFC

Είναι γεγονός ότι η Google είναι ένθερμος υποστηρικτής του 2FA (επαλήθευσης σε 2 βήματα) και σήμερα το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά.

H νέα δυνατότητα που φέρνει στα iPhones και γενικότερα στους iOS χρήστες αλλάζει τα δεδομένα αφού τώρα μπορούν να συνδέονται στους Google λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας κλειδιά ασφαλείας USB / NFC.

Σαν κύριο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο κυρίως για του πελάτες των υπηρεσιών G Suite και του Cloud Idenity και αν σας ενδιαφέρει και έχετε στην κατοχή σας κάτι τέτοιο τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ στο support της Google.

Τι είναι όμως αυτό το περιβόητο “security key USB/NFC”

Για παράδειγμα, οι iOS χρήστες όταν κάνουν login σε ένα Google λογαριασμό και έχουν ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και συγκεκριμένα τη χρήση security key θα μπορούν να πολύ απλά να κάνουν tap (να ακουμπήσουν) ένα security key NFC στο πίσω μέρος ενός iPhone όταν τους ζητηθεί και να πιστοποιηθούν.

Τα USB-C security keys μπορούν επίσης να συνδεθούν απευθείας σε συμβατές συσκευές iPad Pro, μέσω ενός προσαρμογέα USB σε θύρα Lightning αφού όμως προηγουμένως έχουν σεταριστεί σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947