25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι iOS χρήστες μπορούν πλέον να συνδεθούν σε Google λογαριασμούς με security keys USB / NFC

1 min read
google titan security key 31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γεγονός ότι η Google είναι ένθερμος υποστηρικτής του 2FA (επαλήθευσης σε 2 βήματα) και σήμερα το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά.

H νέα δυνατότητα που φέρνει στα iPhones και γενικότερα στους iOS χρήστες αλλάζει τα δεδομένα αφού τώρα μπορούν να συνδέονται στους Google λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας κλειδιά ασφαλείας USB / NFC.

Σαν κύριο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο κυρίως για του πελάτες των υπηρεσιών G Suite και του Cloud Idenity και αν σας ενδιαφέρει και έχετε στην κατοχή σας κάτι τέτοιο τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ στο support της Google.

Τι είναι όμως αυτό το περιβόητο “security key USB/NFC”

Για παράδειγμα, οι iOS χρήστες όταν κάνουν login σε ένα Google λογαριασμό και έχουν ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και συγκεκριμένα τη χρήση security key θα μπορούν να πολύ απλά να κάνουν tap (να ακουμπήσουν) ένα security key NFC στο πίσω μέρος ενός iPhone όταν τους ζητηθεί και να πιστοποιηθούν.

ios usb nfc security key1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα USB-C security keys μπορούν επίσης να συνδεθούν απευθείας σε συμβατές συσκευές iPad Pro, μέσω ενός προσαρμογέα USB σε θύρα Lightning αφού όμως προηγουμένως έχουν σεταριστεί σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα