28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook εναντίον Trump; Μπα δεν νομίζω!

1 min read
facebook121 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Έντονη δυσαρέσεσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση του Mark Zuckerberg να αφήσει να “περάσουν” ελεύθερα οι αναρτήσεις του Donald Trump ενώ την ίδια στιγμή είχαν μπλοκαριστεί από το Twitter σύμφωνα με τους The New York Times.

Οι εργαζόμενοι στο Facebook, οι περισσότεροι από τους οποίους εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, αποφάσισαν να κάνουν μία “εικονική απεργία” θα λέγαμε και να πάρουν το ρεπό τους σήμερα Δευτέρα και να εμφανίσουν και ένα μήνυμα στους λογαριασμούς τους “εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους”.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Zuckerberg την Παρασκευή το απόγευμα ότι οι δημοσιεύσεις του Trump, τις οποίες το Twitter “έκοψε” λόγω του ότι παραβίαζε τους κανόνες του ήταν έντάξει για το Facebook χωρίς να υπάρχει κάτι το μεμπτό, ωστόσο ο ιστότοπος Axios ανέφερε ότι ο Zuckerberg είχε πρωτύτερα μιλήσει με τον Trump στο τηλέφωνο πριν τη σχετική ανακοίνωση.

Θέλοντας να κατευνάσει τα πλήθη πάντως ο Zuckerberg σε μία ανάρτηση την Κυριακή το βράδυ ανέφερε ότι το Facebook θα κάνει δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε «ομάδες που εργάζονται εναντίον του ρατσισμού” χωρίς όμως να προκαλεί και ιδιαίτερη αίσθηση στο ήδη φορτισμένο κλίμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που οι υπάλληλοι του Facebook έρχονται αντιμέτωποι με το αφεντικό τους όσον αφορά το φαινόμενο Trump. Το περασμένο φθινόπωρο εκατοντάδες υπάλληλοι υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που επέκρινε δημόσια την απόφασή του Zuckerberg να επιτρέψει στους πολιτικούς να χρησιμοποιούν όχι και τόσο έντιμους τρόπους για να διαφημιστούν στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Η τελευταία ωστόσο διαμάχη, η οποία έρχεται καθώς οι υπάλληλοι του Facebook εργάζονται από το σπίτι εν μέσω διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο λόγω του θανάτου του George Floyd και εν μέσω κοροναϊού, φαίνεται να κλιμακώνεται αφού δύο «ανώτερα» στελέχη του Facebook έχουν απειλήσει με παραίτηση ένω αρκετοί υπάλληλοι έχουν αναρτήσει δημόσια τη διαφωνία τους.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα