28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το chatbot του Facebook ΑΙ συνομιλεί σαν άνθρωπος

1 min read
facebook chatbot | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι ερευνητές του Facebook AI ανακοίνωσαν σήμερα το Blender.

Το blender ένα σύνολο προηγμένων μοντέλων ανοιχτού κώδικα chatbot που υποτίθεται ότι είναι “πιο ανθρώπινα” με τεχνολογία “open domain” που σημαίνει ότι εκπαιδεύονται όχι απλώς για να απαντήσουν σε μια συγκεκριμένη σειρά ερωτήσεων, όπως αυτές που βλέπετε σε ιστότοπους, αντ ‘αυτού, είναι ικανά να πιάσουν κανονική κουβέντα και να συνομιλήσουν για οποιαδήποτε θέμα, λέγοντας ακόμα και ψέματα.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να είναι αρκετά καλύτερο και πιο προηγμένο από τα ανταγωνιστικά bots της Google και της Microsoft.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα chatbot έχει μάθει να συνδυάζει αρκετές δεξιότητες συνομιλίας – συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να συζητήσει σχεδόν για οποιοδήποτε θέμα και να απαντά με λέξεις και φράσεις όπως έχει εκπαιδευτεί να κατανοεί με φυσική ροή λόγου.

Εκπαιδευμένο μέσω μοντέλων μηχανικής μάθησης και νευρωνικών δικτύων μεγάλης κλίμακας, με έως και 9,4 δισεκατομμύρια παραμέτρους – ή 3,6 φορές περισσότερο από το μεγαλύτερο υπάρχον σύστημα – αλλά και εξίσου σημαντικές τεχνικές συνδυασμού δεξιοτήτων και λεπτομερούς ανάλυσης.

Στην ουσία η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook δεν καταλαβαίνει λέξη από αυτά που λέει. Δεν “ακούει” κανέναν, δεν μπορεί να καταλάβει τη γλώσσα ή το νόημα πίσω από τις λέξεις, δεν έχει συναισθήματα, δεν μπορεί να «δείξει ότι γνωρίζει» επειδή δεν έχει στην πραγματικότητα μια βάση γνώσεων από πίσω, απλά κάνει συσχετισμούς που φαίνεται να έχουν νόημα.

θα πρέπει ωστόσο να κατανοήσουμε ότι η μεγαλύτερη απειλή της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι τα ρομπότ που ενδεχομένως κάποια μέρα να χρησιμοποιήσουν τις “γνώσεις” τους για να μας βλάψουν, αλλά η μεγαλύτερη απειλή της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που τα προγραμματίζει…

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Blender, δείτε το ερευνητικό έγγραφο εδώ .

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα