23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram

1 min read
preview 31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος προστασίας των διαδικτυακών λογαριασμών σας. Θα πρέπει πραγματικά να το ενεργοποιήσετε σε κάθε υπηρεσία που το προσφέρει και τώρα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και στο Instagram.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ονομάζεται έτσι επειδή βασίζεται σε δύο ξεχωριστούς παράγοντες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία – κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε (το τηλέφωνο, το tablet ή ο υπολογιστής σας).

Για να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό, χρειάζεστε όχι μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά και έναν εφάπαξ κωδικό που είτε δημιουργείται από μια εφαρμογή στη συσκευή σας είτε αποστέλλεται στη συσκευή σας μέσω ορισμένων υπηρεσιών όπως ένα SMS. Ακόμα κι αν κάποιος κλέψει τα στοιχεία του email σας και τον κωδικό πρόσβασης σας εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί στους λογαριασμούς σας.

Ανοίξτε το Instagram και πηγαίνετε στο προφίλ σας. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι επάνω δεξιά για να εμφανιστεί η οθόνη “Επιλογές“.

1home 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
2profile 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πρέπει να έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου συνδεδεμένο στον λογαριασμό σας στο Instagram. Εάν δεν έχετε προσθέσει έναν αριθμό τηλεφώνου, πατήστε “Επεξεργασία προφίλ” και μετά αγγίξτε το εικονίδιο τηλεφώνου στην ενότητα “Ιδιωτικές πληροφορίες“.

3settings 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
4profile | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας και μετά πατήστε “Επόμενο“. Σε λίγα λεπτά, θα σας αποσταλεί ένας κωδικός επιβεβαίωσης. Εισαγάγετε τον κωδικό στην οθόνη “Επιβεβαίωση” και μετά πατήστε “Τέλος” για να προσθέσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας στον λογαριασμό σας στο Instagram.

5addphonenumber | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
6confirmation | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην οθόνη “Επιλογές” και πατήστε “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων“. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Απαίτηση κωδικού ασφαλείας” και μετά πατήστε “Ενεργοποίηση” όταν σας ζητηθεί επιβεβαιώσετε τις ενέργειές σας.

7settings | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
8turnon | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Instagram θα στείλει και πάλι έναν κωδικό επιβεβαίωσης στον αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό σας. Πληκτρολογήστε αυτόν τον κωδικό στην οθόνη “Επιβεβαίωση” και μετά πατήστε “Τέλος” για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

9confirmation | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να λάβετε ένα SMS όταν πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram, θα λάβετε επίσης πέντε εφεδρικούς κωδικούς. Σας συνιστούμε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης των κωδικών, ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς για να μπορείτε να τους βρείτε αργότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε κωδικό μία φορά για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

10backup | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είδατε τι εύκολο που ήταν.

Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και έναν κωδικό ασφαλείας.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα