26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android: Κάντε το κινητό σας 2FA security token

1 min read
Hardware security key 2FA key pile scaled1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πολλοί από εσάς σίγουρα θέλουν να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνονται στην ψηφιακή τους ζωή αλλά και σε οποιαδήποτε συναλλαγή κάνουν online.


Και σίγουρα το ξέρουμε ότι είναι κομματάκι δύσκολο να ρυθμίσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων / 2FA για κάθε λογαριασμό σας και σε κάθε πλατφόρμα.

Τουλάχιστον έως τώρα.

Η Google με μία αλλαγή σήμερα σας επιτρέπει να εγγράφετε κλειδιά ασφαλείας στο Android κινητό σας χρησιμοποιώντας το Chrome, αλλά και το Safari σε συσκευές macOS.

Εάν μεταβείτε στην ενότητα ρυθμίσεων ασφαλείας του λογαριασμού σας Google, υπάρχουν τα σωστά εργαλεία για να εγκαταστήσετε στο κινητό σας την αρχή μέχρι το τέλος ενός κλειδιού USB Titan μέσω του NFC χωρίς κανένα πρόβλημα.

Screenshot 20200306 180041 Chrome scaled 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας Screenshot 20200306 180056 Google Play services scaled 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google αποκάλυψε επίσης την υποστήριξη για την εγγραφή κλειδιών μέσω του Safari στο macOS.

Επίσης, σημειώστε ότι οι συσκευές σας θα πρέπει να χρησιμοποιούν Android 7.0 Nougat ή νεότερη έκδοση και Chrome v70 ή νεότερη έκδοση ενώ θα πρέπει να υποστηρίζουν NFC, Bluetooth ή USB OTG.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε ένα κλειδί ασφαλείας 2FA στο λογαριασμό σας Google απευθείας στο Chrome χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από το Android κινητό σας.

Οπότε τέρμα οι δικαιολογίες, ήρθε η ώρα να πάρετε στην ασφάλεια σας στα σοβαρά.

andoidpolice

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα