29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

OnePlus, Realme, Meizu, Blackshark συμμετέχουν στο P2P Transmission Alliance

1 min read
p2p alliance 11 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στο νέο πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων με την ονομασία Peer-to-Peer Transmission Alliance.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ένα δελτίο τύπου από την Κίνα, που επιβεβαίωσε ότι η Oppo, η Vivo και η Xiaomi έχουν ξεκινήσει επίσημα μια κοινή συνεργασία για τις ασύρματες μεταφορές αρχείων που ονομάζεται Peer-to-Peer Transmission Alliance.

Από σήμερα, τέσσερις ακόμη εταιρείες συμμετέχουν εντάσσονται σε αυτή την συμμαχία, και αυτές είναι οι OnePlus, Realme, Meizu και Blackshark.

Η επιλογή μεταφοράς με το πρωτόκολλο P2P θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στο υπομενού Κοινής χρήσης (Share). Ενώ η Meizu είναι η νεώτερη από τις εταιρείες που εντάσσονται στη συμμαχία, η άφιξη της OnePlus και της Realme δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς και οι δύο μάρκες αποτελούν μέρος του μεγάλου χαρτοφυλακίου της BBK, με την Oppo και την Vivo να αποτελούν επίσης βασικό μέρος του. Η BlackShark από την άλλη είναι και αυτή θυγατρική της Xiaomi που εξειδικεύεται στα Gaming Smartphones.

p2p alliance 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η νέα πλατφόρμα μεταφοράς αρχείων στοχεύει στο να επιτρέψει την ταχεία ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των Smartphone των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό το Project. Ενώ οι συσκευές θα κάνουν την ζεύξη τους αρχικά μέσω Bluetooth, η αποστολή των πολυμέσων και των διαφόρων αρχείων  θα γίνεται  μέσω του Wi-Fi με ρυθμούς που θα φτάνουν και θα ξεπερνούν τα 20 MB/s. Με την ευρύτερη υιοθέτηση της συνδεσιμότητας 5G, τα αρχεία όπως είναι φυσικό θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα και μερικές φορές μια τυπική ανταλλαγή αρχείων του Bluetooth  δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την γρήγορη μεταφορά.

p2p alliance 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Απομένει να δούμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Υποθέτουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία,κάτι που μπορεί να κάνει αυτό το σύστημα μεταφοράς αρχείων αρκετά δημοφιλές.

Πηγή news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα