19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός: Έτοιμη η εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών της Apple και της Google

1 min read
covid 19 tracker | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κυκλοφορεί σήμερα το API ιχνηλάτησης επαφών COVID-19 της Apple και η Google σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, 22 χώρες σε πέντε ηπείρους έχουν ζητήσει το API, το οποίο θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές παρακολούθησης επαφών.

Η Apple και η Google συνεργάζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Όπως σας είχαμε πει το API θα χρησιμοποιεί Bluetooth για την ανταλλαγή κλειδιών μεταξύ τηλεφώνων. Εάν ένας χρήστης βρεθεί θετικός στον ιό, η εφαρμογή θα μπορεί να ενημερώσει τις επαφές του για να στείλει ειδοποιήσεις σε άτομα με τα οποία ενδεχομένως να έχει έρθει σε επαφή. Το API δεν θα συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας και δεν θα μπορεί να αναγνωρίζει χρήστες.

Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούν όλοι το API της Google και της Apple καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο Apple-Google ενώ χώρες όπως η Αυστραλία έχουν ήδη αναπτύξει τις δικές τους λύσεις , ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης επαφών και πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Apple-Google.

Η Apple θα το προσθέσει στο iOS 13.5, που κυκλοφόρησε σήμερα , ενώ η Googla θα το διανέμει μέσω Google Play και θα είναι συμβατό για συσκευές Android με έκδοση 6.0 και άνω. Οι χρήστες θα πρέπει να συναινέσουν προτού η εφαρμογή χρησιμοποιήσει το API και προτού μοιραστούν ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας και δεν επιτρέπεται η χρήση δεδομένων χρήστη για πράγματα όπως στοχευμένη διαφήμιση.

Παρά τις διασφαλίσεις όμως που έχουν τεθεί για την προστασία του απορρήτου των χρηστών και παρόλο που όλα τα μεταδεδομένα που σχετίζονται με το Bluetooth θα κρυπτογραφηθούν, το API και οι εφαρμογές παρακολούθησης επαφών εγείρουν έντονες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο .

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα