25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: Ο Π.Ο.Υ. θα κυκλοφορήσει εφαρμογή σε Android, iOS και WEB ετοιμαστείτε για στενή παρακολούθηση

1 min read
who myhealth covid 19 app1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ενώνονται λοιπόν όλα τα κομμάτια του παζλ σιγά σιγά και σύμφωνα με πληροφορίες από το 9to5google.com, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)  ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια επίσημη εφαρμογή Android, iOS και Web για ειδήσεις, συμβουλές, προειδοποιήσεις και πολλά άλλα προς ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

techlog.gr – Edward Snowden: Η νέα εποχή μετά τον κοροναϊό

Η νέα εφαρμογή, που πρόκειται να κυκλοφορήσει με την ονομασία “WHO MyHealth“, προτάθηκε αρχικά από μια ομάδα εθελοντών εμπειρογνωμόνων που έχουν σχηματίσει αυτό που καλούν το “WHO Covid App Collective”. Η ομάδα αποτελείται από πρώην υπαλλήλους της Google και της Microsoft, καθώς και από συμβούλους και πρεσβευτές του Π.Ο.Υ., μαζί με άλλους προγραμματιστές και ειδικούς της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης της εφαρμογής , η ομάδα σχεδιάζει την κυκλοφορία της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης της εφαρμογής WHO MyHealth να κυκλοφορήσει τόσο σε Android όσο και σε iOS τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Η εφαρμογή του WHO είναι open source  ωστόσο το  9to5google.com κατάφερε να λάβει μία πρώιμη εκδοχή της εφαρμογής.

Σε αρχικό στάδιο η εφαρμογή WHO MyHealth θα προσφέρει ειδοποιήσεις σχετικά με την τοποθεσία σας καθώς και διάφορα εργαλεία  “ταξινόμησης” που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε αν τα συμπτώματά σας ταιριάζουν με αυτά του COVID- 19.

Οι χρήστες που νοσούν  από τον νέο κοροναϊό μπορούν να επιτρέψουν στον ΠΟΥ να έχει πρόσβαση στο ιστορικό τοποθεσίας τους στο Android ή iPhone,  σε μια προσπάθεια να μπορέσει να γίνει μία πιο λεπτομερή καταγραφή των μολυσματικών ασθενών ώστε να γίνει πιο κατανοητή η εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο εγείρονται νέες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας, όπως οι Χάρτες Google θα επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν την τοποθεσία τους και εάν έχουν διαγνωστεί ή έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς με COVID-19 πάντα βέβαια με τη σχετική άδεια του χρήστη για την  παρακολούθηση δεδομένων του ιστορικού τοποθεσίας στη συσκευή τους.

techlog.gr – COVID-19: ΕΕ και πάροχοι τηλεπικοινωνίας συμφώνησαν να μοιράζονται δεδομένα τοποθεσίας, ιδιωτικότητα τέλος

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα