18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

MIUI 12 Global : Κυκλοφόρησε επίσημα – Η λίστα με τις 48 συσκευές που αναβαθμίζονται

2 min read
MIUI 12 global1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Xiaomi έκανε και την επίσημη παρουσίαση του MIUI 12 στην Global (Παγκόσμια) έκδοσή του.

Η Xiaomi μας παρουσίασε το νέο MIUI 12 μαζί με το Mi 10 Youth τον περασμένο μήνα , αλλά αυτή η εκδήλωση ήταν για το κοινό της Κίνας.

MIUI 12 global | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η σημερινή παρουσίαση έγινε και αυτή μέσω live Streaming στα Social Media της εταιρείας, και φυσικά στο Youtube.

Επειδή όμως ήδη γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τις νέες λειτουργίες που προσφέρει το νέο MIUI 12 από την παρουσίασή του που έγινε για την Κίνα πριν από έναν μήνα περίπου, το ενδιαφέρον όλων μας είναι κυρίως εστιασμένο στην λίστα με τις συσκευές που θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό.

Η λίστα με τις συσκευές που θα λάβουν την αναβάθμιση.

Γνωρίζουμε ήδη την λίστα με τις συσκευές που αναβαθμίζονται στην Κίνα, και σήμερα μάθαμε για το  πρόγραμμα διάθεσης των Global MIUI 12 ROM, αλλά και πιο θα είναι το σύνολο των συσκευών που θα ενταχθούν τελικά σε αυτό το πρόγραμμα αναβάθμισης.

Σύμφωνα λοιπόν με την λίστα που αναρτήθηκε από την εταιρεία, οι διανομή της νέας MIUI 12 Global ROM θα χωριστεί σε δύο περιόδους, με την πρώτη περίοδο να αρχίζει στο τέλος Ιουνίου, και αμέσως μετά θα αρχίσει η διανομή και για όλες τις υπόλοιπες συσκευές.

photo 2020 05 19 15 45 22 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έτσι λοιπόν, στον πρώτο κύκλο διανομής θα έχουμε τις παρακάτω συσκευές (μέχρι τέλος Ιουνίου).

 1. Mi 9 (Cepheus)
 2. Mi 9T
 3. Mi 9T Pro
 4. RedMi K20 (Davinci)
 5. RedMi K20 Pro (Raphael)

O Δεύτερος κύκλος διανομής αφορά τις παρακάτω συσκευές (από αρχές Ιουλίου και μετά)

 1. RedMi Note 7 (Lavender)
 2. RedMi Note 7 Pro (Violet)
 3. RedMi Note 8 Pro
 4. RedMi Note 9
 5. Pocophone F1 (EU – Beryllium)
 6. Poco F1 (India – Beryllium)
 7. Mi 10 Pro (Cmi)
 8. Mi 10 (Umi)
 9. Poco F2 Pro
 10. Poco X2
 11. Mi 10 Lite
 12. Mi Note 10 (Tucana)
 13. Mi 8 (Davinci)
 14. Mi 8 Pro (Equuleus)
 15. Mi Mix 3 (Perseus)
 16. Mi Mix 2S (Polaris)
 17. Mi 9 SE
 18. Mi 9 Lite
 19. RedMi Note 7S
 20. Mi Note 3 (Jason)
 21. Mi Mix 2 (Chiron)
 22. Mi Max 3 (Nitrogen)
 23. Mi 8 Lite (Platina)
 24. RedMi Y2
 25. RedMi S2
 26. RedMi Note 5 (Whyred)
 27. RedMi Note 5 Pro (Whyred)
 28. RedMi 6A
 29. RedMi 6
 30. RedMi 6 Pro
 31. RedMi Note 6 Pro
 32. RedMi Y3
 33. RedMi 7
 34. RedMi 7A
 35. RedMi Note 8
 36. RedMi Note 8T
 37. RedMi 8
 38. RedMi 8A
 39. RedMi 8A Dual
 40. RedMI Note 9S
 41. RedMi Note 9 Pro
 42. RedMi Note 9 Pro Max
 43. Mi Note 10 Lite
MIUI 12 beta | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι πρώτες ΒΕΤΑ διανομές θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, μόνο όμως σε όσους συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα των Beta Tester της Xiaomi για το MIUI 12.

Τα χαρακτηριστικά του νέου MIUI 12

To MIUI 12 με ένα εντελώς νέο περιβάλλον, πολλά κινούμενα animation, πολλές βελτιώσεις στο απόρρητο και την ασφάλεια, νέα χαρακτηριστικά υγείας και πολλά άλλα. Όπως συνηθίζει η Xiaomi να κάνει σε κάθε αναβάθμιση, το νέο MIUI 12 δίνει επίσης μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντος, και το νέο λειτουργικό της εταιρείας έρχεται με έναν πλήρη επανασχεδιασμό των χαρακτηριστικών του, και με μια σειρά από νέα όμορφα animations (κινούμενα γραφικά).

MIUI 12 1 1024 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σταθερή Global έκδοση θα αρχίσει να κυκλοφορεί από τον Ιούνιο και μετά.

Νέα κινούμενα animations στο MIUI 12

https://youtu.be/zWW8t1ieosQ

Ξεκινώντας με τα animations στο MIUI 12, σχεδόν κάθε κίνηση στο σύστημα έχει ανανεωθεί. Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι αυτά τα νέα animations είναι καλύτερα ακόμη και από αυτά του iOS της Apple. Τα πάντα, από την έναρξη και το κλείσιμο των εφαρμογών, την περιστροφή της οθόνης, το άνοιγμα του μενού “Πρόσφατα” αλλά και το animation για την φόρτιση της μπαταρίας έχουν ανανεωθεί με νέα γραφικά. Το ίδιο ισχύει και για άλλες λειτουργίες όπως τα στατιστικά της μπαταρίας, τις νέες ζωντανές ταπετσαρίες, τον έλεγχο εργασιών στις Σημειώσεις και την αναδιάταξη εικονιδίων στην αρχική οθόνη.

Χειρονομίες πλοήγησης (Gestures)

https://youtu.be/hffpaL6URcA

Το MIUI ήταν από τα πρώτα skins του Android που υιοθέτησε τις χειρονομίες πλοήγησης (Gestures), αλλά αυτές διέφεραν από τις χειρονομίες του Android 10 και έμοιαζαν περισσότερο με αυτές που υπήρχαν στο IOS της Apple. Τώρα όμως με το MIUI 12, η ​​Xiaomi έχει αλλάξει εντελώς τα Gestures, και αυτά θα λειτουργούν ακριβώς όπως και στο κλασικό Android 10.

Πιο επίπεδη και καθαρότερη διεπαφή χρήστη

Το νέο περιβάλλον του MIUI 12  είναι οπτικά πιο καθαρό, και με μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στα κείμενα και τα εικονίδια, ενώ τώρα έχουμε ένα φωτεινότερο λευκό φόντο. Το MIUI 12 φέρνει επίσης και πολλές νέες οπτικές αλλαγές στον τρόπο που παρουσιάζει τις διάφορες πληροφορίες.

Ζωντανές ταπετσαρίες και AOD

https://youtu.be/YRIoomIGi3w

Η Xiaomi πρόσθεσε επίσης μια σειρά από νέες ζωντανές ταπετσαρίες και οθόνες AOD εμπνευσμένες από τα τοπία της Γης, της Σελήνης και του Άρη. Όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα αυτά τα animation έχουν ροή σαν τα βίντεο, στα οποία βλέπουμε να περιστρέφονται όσο η οθόνη είναι κλειδωμένη, και όταν ξεκλειδώνετε την συσκευή σας, αυτά μεγεθύνονται και κινούνται ακριβώς όπως βλέπουμε και στο Google Earth. Οι νέες ζωντανές ταπετσαρίες είναι δηλαδή δυναμικές και όχι στατικές όπως είχαμε στο MIUI 11.

miui 12 ui 12 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Περίπου τα ίδια animation γίνονται και στα εικονίδια των εφαρμογών που υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας. Πατώντας πάνω σε αυτά βλέπουμε να μεγεθύνονται πριν ανοίξει η εφαρμογή, το ανάστροφο όταν κλείνουμε την εφαρμογή.

Γενικά δηλαδή η όμορφη κίνηση είναι εμφανής πλέον σε όλο το σύστημα του MIUI 12.

Χαρακτηριστικά απορρήτου

Το MIUI 12 έχει τώρα και μερικά νέα χαρακτηριστικά απορρήτου που ονομάζονται Flare, Barbed Wire και Mask System. Μάλιστα το MIUI 12 είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα για Smartphone στον κόσμο που πέρασε από το «Android System Enhanced Privacy Protection Test» της TÜV Rheinland, που ουσιαστικά είναι μία πιστοποίηση ασφαλείας για την πλήρη προστασία των δεδομένων των χρηστών.

miui 12 private | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Flare διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής όλων των αδειών και ευαίσθητων πληροφοριών στις οποίες έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, και σας ειδοποιεί με αναδυόμενα παράθυρα που τραβούν την προσοχή,  κάθε φορά που μια εφαρμογή χρησιμοποιεί τις κάμερες, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία σας μέσω του GPS.

miui 12 private2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Barbed Wire λειτουργεί όπως η άδεια τοποθεσίας στο Android, που σας ζητά να επιτρέψετε ή να απαγορεύσετε την πρόσβαση στο GPS, το μικρόφωνο  ή την κάμερα.

Τέλος, το Mask System εμποδίζει την πρόσβαση μη αξιόπιστων εφαρμογών σε σημαντικές πληροφορίες, όπως οι επαφές, το ημερολόγιο, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, το IMEI κ.λπ.

Multi-window και Picture-in-picture

miui 12 pip | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Το MIUI 12 πηγαίνει και το Mulittasking και τα αναδυόμενα παράθυρα Picture in Picture σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τώρα προσφέρει νέα χαρακτηριστικά όπως αυτά που βλέπουμε και στο OxygenOS της OnePlus.Η κάθε εφαρμογή μπορεί να έχει το δικό της αναδυόμενο παράθυρο. Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο και τα παιχνίδια, τα οποία θα μπορείτε να τα σύρετε σε ένα μικρό παράθυρο σε όποιο μέρος της οθόνης θέλετε.

https://youtu.be/T_udZD-qe8s

Μπορείτε για παράδειγμα να βλέπετε ένα βίντεο σε πλήρη οθόνη, και ταυτόχρονα να διαβάζετε τα μηνύματά σας στο Skype σε ένα μικρότερο παράθυρο (Picture in Picture).

Κλήση AI

https://youtu.be/agC-P3BZIVQ

H Xiaomi προσθέτει την δυνατότητα κλήσης AI στο MIUI 12, η ​​οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήστες με προβλήματα ακοής. Η συνομιλία καταγράφεται πλήρως και παρουσιάζεται σε κείμενο για να βοηθήσει τους χρήστες με ακουστικές ή φωνητικές αναπηρίες, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο έτοιμων απαντήσεων που δημιουργούνται από το AI αντί να μιλήσουν για να συνεχίσουν τη συνομιλία.

miui 12 wallpapers | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υπάρχουν επίσης μερικές νέες ζωντανές ταπετσαρίες, μεγέθυνση και σμίκρυνση ενός πλανήτη, ενώ ξεκλειδώνετε το τηλέφωνο με το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η πλοήγηση με χειρονομίες έρχεται τελικά με ολίσθηση Android 10 και η Xiaomi έχει επίσης υιοθετήσει τη δυνατότητα γρήγορης απάντησης.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα