25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία software Softomotive

1 min read
softomotive1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες επίσημα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας software, Softomotive με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τίμημα κινήθηκε στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ.

Η Softomotive, με έδρα στο Λονδίνο, θεωρείται εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στο Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA). Την εξαγορά ανακοίνωσαν και τα δύο μέρη.

«Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι η Softomotive εξαγοράστηκε από την Microsoft και ότι τα προϊόντα μας αποτελέσουν τμήμα του Microsoft Power Automate», αναφέρει σε μήνυμά του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες», αναφέρει σε άρθρο του στο blog της Microsoft o Charles Lamanna.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια στην Αθήνα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο. Σήμερα το πελατολόγιό της περιλαμβάνει περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο από τους κλάδους, μεταξύ άλλων, της υγείας, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, στους οποίους περιλαμβάνονται η IBM, η Xerox, η DT, η KPMG κ.ά.

Το 2018 η Grafton Capital, η οποία χρηματοδοτεί εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας, επένδυσε στην Softomotive 25 εκατ. δολάρια αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Σταυρόπουλος «ως μέλος της Microsoft θα εγκαινιάσουμε την επόμενη φάση του RPA συνδυαστικά με μια πραγματική, ολοκληρωμένη, ευέλικτη προσφορά. Έχουμε φτάσει πολύ μακριά από τις ρίζες μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ένα νέο όραμα RPA στους πελάτες μας!»

πηγή: infocom.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα