27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Sony και η Microsoft συνεργάζονται σε κάμερες με τεχνολογία AI

1 min read
dims | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η εν λόγω συνεργασία έχει στόχο να ενσωματώσει τις δυνατότητες AI του Microsoft Azure στον αισθητήρα εικόνας IMX500 της Sony

Η Sony και η Microsoft εργάζονται από κοινού σε κάμερες AI. Οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες ανακοίνωσαν ότι ενσωματώνουν τις δυνατότητες AI του Microsoft Azure στον νέο αισθητήρα εικόνας της Sony, IMX500, ο οποίος έρχεται με ένα ενσωματωμένο τσιπ AI που επεξεργάζεται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Το τσιπ θα μπορούσε να δώσει στις κάμερες τη δύναμη να μετρήσουν τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται σε ένα κατάστημα, για παράδειγμα, ή να παρακολουθούν τα αποθέματα των προϊόντων στα ράφια ενός σουπερμακετ.

Η Sony θα δημιουργήσει επίσης μια συνοδευτική εφαρμογή για τον IMX500 που υποστηρίζεται από το Azure IoT. Θα σχεδιαστεί για να παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε δυνατότητες ανάλυσης βίντεο και να απλοποιεί τη ροή εργασίας τους και όπως μπορείτε να μαντέψετε, η λύση φωτογραφικής μηχανής με τεχνολογία AI προορίζεται ειδικά για εταιρικούς πελάτες.

Σε μια δήλωση του, ο Exec της Sony Terushi Shimizu ανέφερε «συνδέοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία απεικόνισης και ανίχνευσης της Sony με τις εξαιρετικές υπηρεσίες cloud AI της Microsoft, [θα] προσφέρουμε μια ισχυρή πλατφόρμα στην αγορά έξυπνων φωτογραφικών μηχανών».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες συνεργάζονται σε ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης. Το 2019, και οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν λύσεις cloud για gaming και streaming.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα