Κάντε το Android smartphone σας webcam!

Παρακάτω θα δείτε πως να μετατρέψετε το Android κινητό σας σε μία Webcam για υπολογιστή [Windows & Linux].

Οι εφαρμογές τηλεδιασκέψεων την περίοδο του Lockdown λόγω της πανδημίας του κοροναϊού είχαν την τιμητική τους, πόσοι όμως από εμάς προλάβαμε να προμηθευτούμε τον απαραιτητό εξοπλισμό για να μπορέσουνε να συνομιλήσουμε είτε με τους αγαπημένους μας είτε με τους συνεργάτες μας στη δουλειά κ.λ.π.

Τώρα σας δίνουμε τη λύση, καθώς μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψετε την κάμερα του smartphone σας σε μία web camera για να τη χρησιμοποιήσετε για βιντεοκλήσεις από το pc σας.

Σημείωση– τόσο ο υπολογιστής σας όσο και το τηλέφωνό σας Android πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο WiFi δίκτυο

  • Από το Google Play Store κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή IP Webcam .
  • Ανοίξτε την εφαρμογή και αν θέλετε ρυθμίστε τη θύρα ( η αφήστε την 8080) ή εισάγετε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης (μπορείτε να τα αφήσετε και κενά), μπορείτε να κάνετε και άλλες ρυθμίσεις όπς ήχο, ποιότητα βίντεο κ.λ.π. αλλά προτείνουμε να μην πειράξετε τίποτα άλλο.
  • Επιλέξτε “Star server” για να ξεκινήσετε τη λειτουργία διακομιστή.

Το Ip Webcam θα ανοίξει τώρα την κάμερά σας και θα ξεκινήσει τη ροή του βίντεο σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP και θύρα. Κάντε κλικ στο κουμπί ” How do i Connect? ” που εμφανίζεται επάνω αριστερά και επιλέξτε ” Connect Directly ” και στη συνέχεια ” I’m using Wi-Fi router” και θα σας εμφανίστεί μία διεύθυνση ip και μία θύρα κάπως έτσι ” http://192.168.2.6:8080 “.

  • Σημειώστε αυτήν τη διεύθυνση και πληκτρολογήστε την στη γραμμή διεύθυνσης του browser σας στο PC σας.
  • Θα σας εμφανιστεί μία σελίδα με ρυθμίσεις. Μπορείτε να παίξετε με όποιες ρυθμίσεις θέλετε αλλά καλύτερα μην πειράζετε τίποτε, μόνο αν θέλετε αλλάξτε μόνο την κάμερα σε Front Camera και πατήτε και το Javascript και ως δια μαγείας θα δείτε την φάτσα σας στο κινητό σας και στον υπολογιστή σας.

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε τους drivers της καμερας στον υπολογιστή σας και να τη χρησιμοποιήσετε στα προγραμματα τηλεδιάσκεψης Skype, Zoom κ.λ.π.

  • Κατεβάστε την εφαρμογή Ip Camera Adapter από εδώ https://ip-webcam.appspot.com/ και εγακταστήστε την.
  • Αφού την εγκαταστήσετε, τρέξτε την (Αν δεν την βρίσκετε στην επιφάνεια εργασίας πηγαίνετε στο Start Menu και από εκεί αναζητήσετε “Configure Ip Camera Adapter”) εκτελέστε την και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει αντικαταστήστε το “http: // <your_webcam_ip>: <port>” με τη διεύθυνση IP και τη θύρα που εμφανίζονται στο τηλέφωνό σας, αφήστε το “/ videofeed” στη θέση του. Θα πρέπει να καταλήξετε σε κάτι σαν “http://192.168.2.6:8080/videofeed”.
  • Εάν έχετε ορίσει username και password θα πρέπει να τα εισάγετε κι αυτά και μετά πατήστε στο “Autodetect” και στη συνέχεια “OK”.
  • Τώρα μπορείτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή τηλεδιάσκεψης να επιλέξετε την MJPEG camera και να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας σαν webcam

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947