26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού για το Android

1 min read
ap resize1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πιθανότατα δεν έχετε πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού στο τηλέφωνό σας, και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που μπορεί να βελτιώσουν την εμπειρία σας.

Σε αντίθεση με την Apple, η οποία απαιτεί από όλα τα προγράμματα περιήγησης τρίτων να χρησιμοποιήσουν την μηχανή rendering Safari (και δεν επιτρέπουν σε άλλους browsers να είναι προεπιλεγμένοι), η Google σας να επιλέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που θα δημοσιευθεί στο Play Store να γίνει ο προεπιλεγμένος, δίνοντας στα Android τηλέφωνα και tablet περισσότερες επιλογές περιήγησης στον ιστό από οποιαδήποτε άλλη συσκευή iOS.

ap resize | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης που είναι διαθέσιμα για το Android. Αναμφισβήτητα ίσως έχετε ακούσει για μερικά από αυτά, αλλά θα τις συγκρίνουμε άμεσα για να δούμε τι καλύτερο μπορούν να σας προσφέρουν.


Mozilla Firefox


Screenshot 20190909 193759 Firefox | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190909 193750 Firefox | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190909 193722 Firefox | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης που είναι διαθέσιμα για το Android βασίζονται στο Chromium, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Google Chrome. Αυτό σημαίνει ότι φορτώνουν όλες τις ιστοσελίδες με τον ίδιο τρόπο, έχουν σχεδόν ίση απόδοση, έχουν τα ίδια διακριτικά και ούτω καθεξής.

Ο Firefox είναι η κύρια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι ένα από τα λίγα προγράμματα περιήγησης στο Android με μια πλήρως προσαρμοσμένη μηχανή απόδοσης (στην περίπτωση αυτή, η ίδια μηχανή “Gecko” που χρησιμοποιεί ο επιτραπέζιος Firefox).

SPECS

Rendering engine Gecko
Dark mode No
Desktop sync Yes

Ο Firefox για το Android έχει παραδοσιακά μείνει πίσω σε σχέση με τον Chrome στο Android από την άποψη της απόδοσης και της απόκρισης, το κύριο πλεονέκτημα του Firefox στο Android (εκτός από το ότι βοηθάτε να μειωθεί το σχεδόν μονοπώλιο του Chrome στην αγορά του προγράμματος περιήγησης) είναι η τεράστια συλλογή επεκτάσεων. Ο Firefox για Android λειτουργεί με σχεδόν με όλες τις επεκτάσεις που δημιουργήθηκαν για το πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των uBlock Origin, Ghostery, HTTPS Παντού, NoScript, Badger και πολλών άλλων.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν συγχρονισμό με τους λογαριασμούς του Firefox, τον αποκλεισμό της αυτόματης αναπαραγωγής και έναν προαιρετικό αποκλεισμό για την παρακολούθηση σεναρίων. Υπάρχει επίσης μια εντελώς νέα έκδοση του Firefox για Android που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έκδοση beta, το οποίο η Mozilla ισχυρίζεται ότι είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το τρέχον πρόγραμμα περιήγησης.

Firefox Browser fast & private< Download QR-Code

Firefox Browser fast & private
Developer: Mozilla

Price: Free


Google Chrome


Screenshot 20190909 194814 Chrome | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190909 194807 Chrome | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190909 194754 Chrome | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας<

Μια λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού για το Android δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς το Google Chrome. Είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ήδη στα περισσότερα τηλέφωνα και ταμπλέτες. Οι ενημερώσεις του Chrome γίνονται συνήθως κάθε έξι εβδομάδες, με κάθε ενημέρωση να έχει πολλές νέες λειτουργίες (ακόμα και αν οι περισσότερες από αυτές είναι για τους κατασκευαστές ιστότοπων).

SPECS

Rendering engine Blink
Dark mode Partial (interface can go dark, but not web pages)
Desktop sync Yes

Το Chrome είναι ο κυρίαρχος πλοηγός τόσο στις επιτραπέζιες όσο και στις κινητές πλατφόρμες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε παραπάνω – οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς το χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή και ίσως ξέρεις τι μπορεί (και δεν μπορεί) να κάνει.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Chrome είναι ανοιχτού κώδικα και τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης με Android χρησιμοποιούν αυτή τη βάση ανοιχτού κώδικα, η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών του Chrome καταλήγει σε διπλότυπες εφαρμογές.

Ωστόσο, η έκδοση Android του Chrome έχει μερικές ωραίες λειτουργίες που ίσως δεν έχετε ακούσει. Μπορείτε να αλλάξετε καρτέλες μετακινώντας το αριστερό και το δεξί μέρος στη γραμμή διευθύνσεων, μπορείτε να αναγκάσετε τους ιστότοπους να είναι ενεργοποιήσουν το Dark Mode όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε σκοτεινή λειτουργία και πολλά άλλα.

Η κύρια έκδοση του Chrome for Android είναι πιθανώς ήδη στο τηλέφωνό σας, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε οποιεσδήποτε νέες λειτουργίες έχει το Google να μαγειρέψει για εσάς, σας δίνουμε και μερικές BETA εκδόσεις παρακάτω για να τις δοκιμάσετε.

Google Chrome: Fast & Secure
Download QR-Code

Google Chrome: Fast & Secure
Developer: Google LLC

Price: Free

Chrome Beta

Download QR-Code

Chrome Beta
Developer: Google LLC

Price: Free

Chrome Dev

Download QR-Code

Chrome Dev
Developer: Google LLC

Price: Free


DuckDuckGo


Screenshot 20190910 220844 DuckDuckGo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 220830 DuckDuckGo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 220818 DuckDuckGo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης ιστού που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, και να μην γνωρίζατε ότι η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo για Android είναι (πολύ) ελαφρύ για τα χαρακτηριστικά, του αλλά εξακολουθεί να παρέχει μια ωραία εμπειρία.

SPECS

Rendering engine Android WebView (usually Chrome)
Dark mode Partial (interface can go dark, but not web pages)
Desktop sync No

Αυτό είναι ίσως το πιο βασικό πρόγραμμα περιήγησης σε ολόκληρη την σημερινή λίστα, καθώς δεν υπάρχει καμία υποστήριξη για συγχρονισμό επιφάνειας εργασίας, καμία επέκταση και καμία προηγμένη λειτουργία.

Εντούτοις, αυτό το πρόγραμμα περιήγησης ίσως προστατεύει καλύτερα από όλα τα άλλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (εκτός από το Chrome) έχουν κάποια προστασία στην παρακολούθηση , αλλά το DuckDuckGo καθορίζει τις πληροφορίες που θέλετε να μοιράσετε με πολύ εύκολο τρόπο.

Το DuckDuckGo διαθέτει επίσης ένα κουμπί για την εκκαθάριση όλων των καρτελών και των τοπικών δεδομένων, παρόμοια με το Focus Firefox . Το DuckDuckGo χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη μηχανή απόδοσης του Android, οπότε θα πρέπει να λειτουργεί όπως και το Chrome.

DuckDuckGo Privacy Browser

Download QR-Code

DuckDuckGo Privacy Browser
Developer: DuckDuckGo

Price: Free


Samsung Internet


Screenshot 20190910 224635 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 224536 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 224545 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Samsung Internet ξεκίνησε ως το προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα τηλέφωνα και τα tablet Galaxy, αλλά το άνοιξε η Samsung σε όλες τις συσκευές Android το 2017 . Είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στην πλατφόρμα και είναι μαρμελάδες με χαρακτηριστικά.

SPECS

Rendering engine Blink
Dark mode Yes
Desktop sync Partial, with a Chrome extension

Το Samsung Internet βασίζεται στο Chrome, αλλά έχει μια εντελώς δική του προσαρμοσμένη διεπαφή που ταιριάζει με το One UI της Samsung . Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σχετικά με το Chrome περιλαμβάνουν την προστασία της παρακολούθησης, και διαθέτει μια περιορισμένη συλλογή πρόσθετων και μια διάταξη κουμπιών που είναι ευκολότερη στη χρήση σε μεγάλα Smartphone.

Προσφέρει πλήρη υποστήριξη της λειτουργίας του Dark Mode και κάνει υπέροχη την ανάγνωση αργά το βράδυ. Η Google εργάζεται για μια παρόμοια λειτουργία για το Chrome , αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Screenshot 20190910 224713 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 224707 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 224656 Samsung Internet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όπως το Chrome και ο Firefox, έτσι και το Samsung Internet διαθέτει σταθερή έκδοση και beta έκδοση και μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις δύο εκδόσεις θέλετε να βάλετε στον δικό σας Smartphone.

Samsung Internet Browser

Download QR-Code

Samsung Internet Browser
Developer: Samsung Electronics Co., Ltd.

Price: Free

Samsung Internet Browser Beta

Download QR-Code

Samsung Internet Browser Beta
Developer: Samsung Electronics Co., Ltd.

Price: Free


Kiwi Browser


Screenshot 20190911 125307 Kiwi Browser | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190911 125234 Kiwi Browser | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190911 125243 Kiwi Browser | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Kiwi Browser κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πέρυσι, ως ακόμη ένα πρόγραμμα περιήγησης του Chrome για Android. Ωστόσο, πέρυσι η εφαρμογή πρόσθεσε κάτι που δεν έχει άλλο πρόγραμμα περιήγησης στο Android υποστήριξη για επεκτάσεις του Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές .Έτσι σχεδόν κάθε επέκταση που λειτουργεί στο Chrome θα λειτουργήσει στο KIWI.

SPECS

Rendering engine Blink in most modes, Presto in ‘Extreme’ data saver mode
Dark mode Partial (interface can go dark, but not web pages)
Desktop sync Yes

Ο Firefox για Android υποστηρίζει επεκτάσεις του Firefox, οι περισσότερες από τις οποίες είναι λειτουργικά παρόμοιες με τις αντίστοιχες του Chrome, αλλά η συμβατότητα του Kiwi εξακολουθεί να είναι πολύ εντυπωσιακή. Επιπλέον, υπάρχουν όλες οι συνήθεις λειτουργίες αποκλεισμός διαφημίσεων, αποκλεισμός δέσμης ενεργειών παρακολούθησης, σκοτεινή λειτουργία κ.ο.κ. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα αποκλεισμού σελίδων AMP.

Kiwi Browser - Fast & Quiet

Download QR-Code

Kiwi Browser – Fast & Quiet
Developer: Geometry OU

Price: Free


Opera Mini


Screenshot 20190910 230009 Opera Mini | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 225943 Opera Mini | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Screenshot 20190910 230020 Opera Mini | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Opera Mini είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης για κινητά, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την οικονομία των δεδομένων σας σε περίπτωση που κάνετε χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, καθώς συμπιέζει φωτογραφίες και περιεχόμενα, ώστε να γλυτώσετε δεδομένα κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.

SPECS

Rendering engine Blink in most modes, Presto in ‘Extreme’ data saver mode
Dark mode No
Desktop sync Yes

Πέρα από τις δυνατότητες εξοικονόμησης δεδομένων, το Opera Mini διαθέτει επίσης προστασία παρακολούθησης, έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας με κουμπιά εύκολης πρόσβασης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σκοτεινή λειτουργία, μόνο μια λειτουργία “νύχτας” που μειώνει μόνο τη φωτεινότητα. Το Opera Mini μπορεί επίσης να συγχρονίσει σελιδοδείκτες, καρτέλες και άλλα δεδομένα με άλλα προγράμματα περιήγησης Opera.

Opera Mini - fast web browser

Download QR-Code

Opera Mini – fast web browser
Developer: Opera

Price: Free

πηγή .xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα