27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Office 2019 vs Office 365: Τελικά ποιο να αγοράσω;

1 min read
microsoft office1 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με βάση τη συνδρομή Office 365

Το Office 365 είναι η καλύτερη επιλογή για όσους χρειάζονται πρόσβαση στο πλήρες φάσμα εφαρμογών και προνομίων σε πολλές συσκευές. Και, μπορείτε να μοιραστείτε έναν λογαριασμό με έως και έξι άτομα. Επίσης, είναι η μόνη επιλογή που προσφέρει ενημερώσεις και αναβαθμίσεις με χαμηλό κόστος . Ωστόσο, υπάρχουν μηνιαίες ή ετήσιες δαπάνες και με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να καταλήξετε να πληρώνετε για λειτουργίες που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Πλεονεκτήματα

  • Πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές
  • Πολλά άτομα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε πολλές συσκευές
  • Δωρεάν αναβαθμίσεις
  • Υποστήριξη πελατών
  • Υποστήριξη Windows 10, 8.x, 7 και macOS

Μειονεκτήματα

  • Μηνιαία ή ετήσια συνδρομή
  • Περιορισμένη λειτουργικότητα σε περίπτωση υπηρεσίας
  • Οι νέες αλλαγές μπορεί να είναι πάρα πολλές
  • Πληρωμή για περιττά χαρακτηριστικά

Εφάπαξ αγορά Office 2019

Εάν χρειάζεστε μόνο τις βασικές δυνατότητες σε έναν μόνο υπολογιστή, το Office 2019 είναι ίσως το μόνο που χρειάζεστε, καθώς σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές που πρέπει να έχετε, όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook, με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες. Ωστόσο, η πληρωμή εκ των προτέρων μπορεί να είναι ακριβή, πρέπει να πληρώσετε ξανά για αναβαθμίσεις και δεν λαμβάνετε επιπλέον προνόμια.

Πλεονεκτήματα

  • Πρόσβαση στις βασικές εφαρμογές γραφείου του Office
  • Χωρίς μηνιαίες πληρωμές
  • Ενημερώσεις ασφαλείας
  • Παραδοσιακή εμπειρία
  • Υποστήριξη Windows 10 και macOS

Μειονεκτήματα

  • Μία συσκευή ανά άδεια
  • Περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών
  • Περιορίζεται στα Windows 10 και macOS
  • Χωρίς αναβαθμίσεις
  • Χωρίς υποστήριξη πελατών

Εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση ή είστε νέοι στο Microsoft Office, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι έχετε τώρα δύο επιλογές: το Office 2019 και το Office 365. Εάν είστε λίγο μπερδεμένοι σχετικά με το ποια να επιλέξετε, δεν είστε μόνος. Παρόλο που και τα δύο προϊόντα σάς παρέχουν πρόσβαση στις ίδιες εφαρμογές με τις πιο πρόσφατες βασικές δυνατότητες, ορισμένες σημαντικές διαφορές αφορούν το κόστος απόκτησης και τη λίστα χαρακτηριστικών (και για να είμαστε σαφείς, το Office 2019 δεν αντικαθιστά το Office 365).

Office 2019

Πηγή: Windows Central

office 2019 product page | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Office 2019 είναι το όνομα που χρησιμοποιεί η Microsoft για την αυτόνομη έκδοση της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου. Δεν απαιτεί μηνιαία συνδρομή, που σημαίνει ότι μόλις το αγοράσετε έχετε το αντίγραφο για πάντα.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή (επίσης γνωστή ως “αέναη” ή “εσωτερική εγκατάσταση” του Office), μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές σε έναν υπολογιστή και θα λάβετε ενημερώσεις ασφαλείας. Αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε μια επόμενη έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την έκδοση που αγοράσατε για τον κύκλο ζωής της (συνήθως πέντε χρόνια) και μετά (χωρίς ενημερώσεις), αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις νέες δυνατότητες και εργαλεία, θα πρέπει να το αγοράσετε ξανά.

Επίσης, παρόλο που το Office 2019 έρχεται με εφαρμογές όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook με περισσότερες βελτιώσεις από την παλαιότερη έκδοση, αποστέλλεται μόνο με ένα υποσύνολο δυνατοτήτων χωρίς να έχει τα διαθέσιμα προνόμια μίας συνδρομής του Office 365. Για παράδειγμα, με την έκδοση του 2019, δεν θα βρείτε δυνατότητες cloud και AI, όπως και το 1TB cloud storage OneDrive και δωρεάν μηνιαίες πιστώσεις για την πραγματοποίηση κλήσεων προς σταθερά χρησιμοποιώντας το Skype.

Ποιος πρέπει να αγοράσει το Office 2019

Παρόλο που οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει το Office 2019, αυτή η έκδοση έχει σχεδιαστεί για εμπορικούς πελάτες με γνώμονα τα volume licenses και που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να μεταβούν σε μια έκδοση του Office που βασίζεται στο cloud και τυχαίνει να έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει το Office 2019, αυτή η έκδοση έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένους εμπορικούς πελάτες.

Εάν είστε τακτικός πελάτης, αυτή εξακολουθεί να είναι (κάπως) μια καλή επιλογή εάν προτιμάτε μια πιο παραδοσιακή εμπειρία. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε τη σουίτα σε μία μόνο συσκευή, δεν εξαρτάστε από νέες δυνατότητες ή δεν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, τότε είναι επίσης μια σταθερή επιλογή.

Επιπλέον, ενώ λαμβάνετε άδεια για έναν υπολογιστή ή έναν Mac που ακολουθεί την εφάπαξ αγορά, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές του Office σε όλες τις φορητές συσκευές σας, αλλά θα λάβετε μόνο ορισμένες βασικές λειτουργίες.

Το Office 2019 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, όπως το “Office Home & Student 2019” και το “Office Home & Business 2019”. Το Office Home & Student 2019 συνοδεύεται από Word, Excel και PowerPoint, ενώ το Office Home & Business 2019 περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το Office 2019 υποστηρίζεται μόνο σε συσκευές με Windows 10 ή στις τρεις πιο πρόσφατες εκδόσεις macOS. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πιο ενημερωμένη έκδοση του Office και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Windows 8.1 ή Windows 7, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή στο Office 365.

Χαρακτηριστικά του Office 365

Πηγή: Windows Central

office 365 personal product page | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Office 365 είναι το όνομα που χρησιμοποιεί η Microsoft για την υπηρεσία προγράμματος συνδρομής που προσφέρει τις ίδιες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες με το Office 2019, αλλά με ακόμη περισσότερες εφαρμογές, δυνατότητες, εργαλεία και άλλα οφέλη.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, θα πληρώνετε ένα μηνιαίο ή ετήσιο τέλος συνδρομής, δίνοντάς σας πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access και άλλες σε όλες τις συσκευές σας (PC, Mac, tablet και τηλέφωνο) για όσο διάστημα καθώς μόνο έξι συσκευές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό κάθε φορά. Επίσης, ανάλογα με το πρόγραμμα συνδρομής σας, μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό με έως και πέντε επιπλέον άτομα για συνολικά έξι άτομα με μία συνδρομή.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός προγράμματος συνδρομής είναι ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για νέες εκδόσεις. Όταν χρησιμοποιείτε το Office 365, θα χρησιμοποιείτε πάντα την πιο ενημερωμένη έκδοση των εφαρμογών που έχει η Microsoft. Συμπεριλαμβανομένων και των τακτικών ενημερώσεων ασφαλείας, βελτιώσεις και, το πιο σημαντικό, την πρόσβαση στις πιο πρόσφατες δυνατότητες και εργαλεία μόλις γίνουν διαθέσιμα.

Λαμβάνετε επίσης λειτουργίες cloud, όπως συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και λειτουργίες AI, για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία και σε όλες τις συσκευές. Επίσης, ως μέρος του πακέτου, όλοι λαμβάνουν 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive (συνολικά έως 6 TB κατά τη χρήση της συνδρομής στο σπίτι), Δωρεάν λεπτά στο Skype για πραγματοποίηση κλήσεων σε σταθερά τηλέφωνα ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμμή υποστήριξης για οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε.

Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης, εκτός από το ήδη 1 TB χώρου αποθήκευσης στο cloud, οι συνδρομητές μπορούν επίσης να αγοράσουν έως και 1 TB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου OneDrive με προσαυξήσεις 200 GB με επιπλέον 1,99 $ ανά μήνα, διπλασιάζοντας τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο έως 2 TB (ήδη περιλαμβάνονται 1 TB) με ομαδοποιημένη και επιπλέον συνδρομή 1 TB) . Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για συνδρομητές του Office 365 “Home” και “Personal”. Ωστόσο, εάν μοιράζεστε τον λογαριασμό χρησιμοποιώντας μια συνδρομή στο σπίτι με άλλα άτομα, μόνο ο κύριος κάτοχος λογαριασμού μπορεί να έχει πρόσβαση στο ξεχωριστό πλήρες terabyte.

Παρόμοια με το Office 2019, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Office 365 στις φορητές συσκευές σας, αλλά σε αντίθεση με την αέναη έκδοση, θα έχετε πρόσβαση στην πλήρη σειρά λειτουργιών.

Ποιος πρέπει να αγοράσει το Office 365

Εάν χρειάζεστε πρόσβαση στη σουίτα εφαρμογών, το Office 365 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας, καθώς είναι η μόνη επιλογή που διασφαλίζει τη συνέχεια των ενημερώσεων και των αναβαθμίσεων με χαμηλό κόστος. Επίσης, έχετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε σε όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που χρησιμοποιούν Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 και macOS. (Το Office 2019 σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές μόνο σε έναν υπολογιστή με Windows 10.)

Εάν χρειάζεστε πρόσβαση στη σουίτα εφαρμογών, το Office 365 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας.

Η συνδρομητική υπηρεσία συνοδεύεται από διαφορετικά σχέδια. Εάν είστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, μπορείτε να αγοράσετε το πρόγραμμα “Office 365 Personal” το οποίο σας παρέχει πρόσβαση στη σουίτα λογισμικού, παράλληλα με 1 TB αποθήκευσης OneDrive και λεπτών Skype.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε τον λογαριασμό με μέλη της οικογένειας ή συγκατοίκους, θα πρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα “Office 365 Home” για 100 $ ετησίως, το οποίο σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις εφαρμογές και τα οφέλη με έως και έξι άτομα. Επιπλέον, όλοι λαμβάνουν τα λεπτά Skype και 1 TB αποθηκευτικού χώρου OneDrive.

Εάν επιλέξετε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα συνδρομής, θα πρέπει να αγοράσετε την ετήσια συνδρομή, καθώς θα ξοδεύετε περισσότερα χρήματα καταβάλλοντας το μηνιαίο τέλος.

Η Microsoft διαθέτει ακόμη και δωρεάν πρόγραμμα συνδρομής για μαθητές και καθηγητές χρησιμοποιώντας μια έγκυρη διεύθυνση email σχολείου. Χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση σε Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Microsoft Teams και άλλα σχολικά εργαλεία.

Παρόλο που τα Windows 7 έχουν φτάσει στο τέλος της υποστήριξης, η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για εφαρμογές του Office έως τον Ιανουάριο του 2023, αλλά δεν θα λάβετε νέες δυνατότητες. Μόλις κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 , η υποστήριξη θα συνεχιστεί με τακτικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Σημαντικό: Η Microsoft αναμένεται να αντικαταστήσει το Office 365 Personal και Home με τα νέα προγράμματα Microsoft 365 Personal και Family, τα οποία θα περιλαμβάνουν ακόμη περισσότερες νέες δυνατότητες και υπηρεσίες, όπως το Microsoft Teams και το Microsoft Family Safety, στην ίδια τιμή. Εάν αγοράσετε μία από τις τρέχουσες διαθέσιμες συνδρομές αυτήν τη στιγμή, θα μεταβείτε αυτόματα στα νέα προγράμματα μετά τις 21 Απριλίου 2020.

Ωραία όλα αυτά αλλά τελικά ποιο να αγοράσω;

Τελικά, θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αγορά μιας συνδρομής στο Office 365 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας, επειδή έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και τα προνόμια με χαμηλό κόστος.

Σαν techlog.gr προτείνουμε την αγορά του Office 365.

Δείτε περισσότερα εδώ

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα