28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft: Το Office Online μετονομάζεται σε… Office

1 min read
Translation.gif.7e604bc8267b518bd03c77c9f359935e1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Την μετονομασία των web εφαρμογών του Office Online απλά σε… Office, ανακοίνωσε χθες η Microsoft σε μια μάλλον αμφιλεγόμενη απόφαση.

Σύμφωνα με το αναλυτικό blog post, ο λόγος που η Microsoft θα προχωρήσει σχετικά σύντομα σε μια τέτοια κίνηση, είναι η δυνατότητα που παρέχεται στον χρήστη να έχει πρόσβαση στη γνωστή σουίτα γραφείου μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες «χωρίς να έχει νόημα για την εταιρεία να χρησιμοποιεί στην ονομασία της εφαρμογής κάποια διευκρίνηση σχετικά με την πλατφόρμα.» Έτσι τα Word Online, Excel Online, PowerPoint Online και οι περισσότερες web εφαρμογές της Microsoft, θα μετονομαστούν «σχετικά σύντομα» απλά σε Word, Excel και PowerPoint αντίστοιχα.

Πάντως η Microsoft διευκρινίζει ότι μελλοντικά υπάρχει η πιθανότητα να αναφέρεται στις online εκδόσεις της σουίτας γραφείου της ως “Office για το web”, κάτι που θα γίνεται αποκλειστικά για να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων του Office για Windows, Mac, iOS, Android και του web. Αν και για πολλούς, μια τέτοια κίνηση δεν έχει νόημα, σίγουρα φανερώνει την κατεύθυνση στην οποία κινείται η εταιρεία, η οποία «πάγωσε» πέρσι τις εκδόσεις του Office για τα Windows 10 οι οποίες θα ήταν κατάλληλες για χρήση μέσω αφής, προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στις online εκδόσεις της σουίτας. Επιπλέον η εταιρεία αναπτύσσει ένα νέο Fluid framework το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τη συμπεριφορά του Office στο browser, με ένα νέο format εγγράφου, μετάφραση κειμένου αλλά και παράλληλη συνεργασία πολλαπλών ατόμων σε ένα κοινό έγγραφο.

Περιέργως, η μετονομασία των web εφαρμογών του Office δεν θα ισχύσει για προϊόντα όπως τα Εxchange Online, SharePoint Online, Project Online, και Office Online Server.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα